Leserinnlegg

«Er norske politikere for folket?»

Eller er folket for politikerne?

SMØLA, NORDMØRE, 20050927: Vindmølleparken på Smøla er utvidet fra 20 til 68 vindturbiner, og er nå Europas største landbaserte vindkraftanlegg. Bilene under møllene blir små i forhold til tårnene og vingene som har et spenn på 68 meter. Foto: Kjell Herskedal / SCANPIX .  Foto: Kjell Herskedal

Meninger

Ja, en kan virkelig undre på hva som driver politikerne på det Norske storting. 70 – 80 % av det Norske folk er imot å gå inn i EU, mens det er flertall på Stortinget for å gå inn i EU.

Det ser ut som norske politikere viser folk oppmerksomhet kun når det er valg. Ellers ser vi ikke noe interesse for lokaldemokrati og folkevilje. Jeg skjønner derfor godt at stortingspolitikerne er livredde for folkeavstemning i dette land. I disse dager er folk flest i raseri over at Norsk natur skal ødelegges av vindturbiner.


Leserinnlegg

«Kjære stortingsrepresentanter»

Har dere hatt ei fin pinse? Kanskje vært på hytta i uberørt natur sammen med venner og familie?


Norske selskaper skaffer seg konsesjoner for vindturbiner av arrogante NVE, som ikke tenker på annet enn mammon. De norske selskapene selger videre sine konsesjoner til utenlandske selskaper basert på kun en ting; profitt. Skal vi sitte stille og godta at slike Judaser får fritt spillerom? Om 30 år vil turbinene stå der som gigantiske, rustne monumenter over grådige sjarlataner og sleipe lobbyisters seier over fornuften og kunnskapsløse og arrogante politikere.

Sannsynligvis vil de utenlandske eiere i forskjellige konstellasjoner bli, som Scandinavian Star-etterspillet, vanskelig å spore opp for å rydde opp etter seg økonomisk. At Erna og Høyre har et mantra som heter privatisering, der profitt skal privatiseres og gjeld skal nasjonaliseres er vel kjent.


Sps Jenny Klinge om vindkraft

– Vi får ikke utvikling om politikere ikke skifter mening

- Vi ville gi Frp-forslaget en sjanse, sier Sps Jenny Klinge og viser til at Frp for et år siden stemte mot Senterpartiets forslag om at utbygging av vindkraft kun skulle skje i tråd med lokale ønsker.


At det Norske storting i 2011 enstemmig godkjente grønne sertifikater må være basert på naivitet og mangel på kunnskap. Denne avgjørelsen gjorde det mulig at vindturbin-aktiviteten kunne styrkes.

Med den kunnskap som nå er tilgjengelig av vindturbinenes negative konsekvenser for folk, natur og fugleliv burde politikerne stå fram og si at de gjorde en feil i 2011. Men jeg savner sterke stemmer fra politikere som står fram og protesterer mot at Norske strømkunder får ekstra milliarder å betale for denne galskapen med vindturbiner.

Det er derfor naturlig å spørre; er Norske politikere valgt for å tjene folket eller er det folket som skal tjene politikerne?


Fylkesordfører Tove-Lise Torve (Ap):

Krever umiddelbar stans av vindkraftutbygginga på Haramsøya

Fylkesordfører Tove-Lise Torve (Ap) vil stoppe utbygginga på Haramsøya i påvente av at saka behandles i rettssystemet. Utbygger Zephyr mener uttalelsene til fylkesordføreren er direkte feil.


-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til meninger@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Meninger