Leserinnlegg:

«Om løgn og virkelighet»

Om norske msm-journalister rett og slett ikke forstår amerikansk politikk, eller om de er så politisk motiverte at de blindt følger CNN skal jeg ikke spekulere så mye i.
Meninger

Og nordmenn har ikke stemmerett i USA, så for den del er det kanskje likegyldig hvordan de rapporterer. Men at de velger å gjøre seg selv totalt irrelevante i sin formidling av USA er et tankekors.

Eimar Hagen med sin kronikk i Sunnmørsposten 23.05 om løgn og virkelighet med president Trump i hovedrollen er også en klassiker i så måte. Der han «avslører» Trumps «løgner» og plan om manipulering av kloden ved bruk av «gaslightening».


Kronikk:

«Om løgn og virkelighet»

I en tankevekkende kronikk i Aftenposten forleden, tar stortingsrepresentant Marianne Martinsen for seg begrepet gaslighting, og kommer inn på hva dette begrepet egentlig betyr, og hvilke aktualitet dette i dag egentlig har fått, og hva dette i ytterste konsekvens kan føre til.


Virkeligheten er helt motsatt. Bortsett fra hans trofaste velgere, er han dårlig likt i resten av USA og den øvrige verden takket være msm (main stream mediene) sin intense hatkampanje mot ham. Hagen kunne med fordel brukt et eksempel fra norsk politikk som burde være lettere å forstå for Ola og Kari.

Trygve Slagsvold Vedum er et kroneksempel på «gaslightening» Han satte rekord i nedleggelser av gardsbruk, lokalsykehus, postkontor og offentlig kommunikasjon samt et gigantisk etterslep på veivedlikehold mens han var en del av den rødgrønne regjeringen. Etter det har han anklaget Solberg-regjeringen på inn- og utpust, for nettopp det samme. Han har knapt ytret et sant ord siden 2013. Dette har Vedum kunnet holde på med fordi mediene stort sett er på lag. Og han har derfor klart å manipulere snart 15 % av norske velgere over til Senterpartiet. Tenk om norsk msm hadde telt «løgnene» til Vedum på samme måten CNN teller løgnene til Trump.

De fleste har en mening om Donald Trump, i all hovedsak negativt. Når du så spør hva som er galt er svaret oftest at han lyver, eller han er en drittsekk.

Ja vel, hva er det han lyver om? Det har de fleste vanskelig for å konkretisere, men at han lyver hele tiden er de overbevist om. Selvsagt lyver han, Som de fleste andre politikere lyver, eller overdriver sine bragder på det politiske plan.

Trump kunne nok med fordel latt være noen av twitrene sine. I USA er twitter mer brukt som politisk verktøy enn her. Så han er ikke alene om å twittre. Hans motstandere hamrer løs på ham også. Med sine tweets og underlige uttalelser legger han opp til det. Derfor er det heller ikkje lett å forsvare denne klovneaktige fyren. Men USA har blitt et ekstremt polarisert, og retningen det demokratiske partiet har tatt siste to tiår, tilsier at de ville ha stemplet sine foreldre og besteforeldre som høyreekstreme rasister.


Biden ett steg nærmere nominasjonen

Joe Biden er nær ved å sikre seg nominasjonen som Demokratenes presidentkandidat etter å ha vunnet nominasjonsvalget i sju delstater og Washington D.C. tirsdag.Skarp kritikk mot Zuckerbergs Trump-holdning

Facebook-sjefen forsvarer beslutningen om å la Donald Trumps uttalelser om vold og påstander om valgfusk bli stående. -Uforståelig, sier borgerrettsaktivister.Trump går i strupen på Twitter

President Donald Trump er rasende over at Twitter for første gang har merket to av meldingene hans som villedende. Han truer nå med å stenge sosiale medier.


Den siste løgnen som ble «faktasjekket» av CNN og Twitter var Trumps tweet om at han ikke vil godta «valg pr. post», og Demokratene sin kamp for å gjøre det enda enklere. Fordi han mener det legger til rette for omfattende valgfusk.

VG gjengir historien, selvsagt som en løgn fra presidenten. Det VG, og andre aviser heller burde gjort var å stille spørsmål om det er en så god idé, at vi kanskje bør gjøre det samme i Norge. Dersom det er slik som CNN og Twitters faktasjekk hevder, ingen bevis for at det vil føre til valgfusk, om vi sender ut stemmesedlene til alle i landet og de legger stemmeseddelen i postkassen, eller som Demokratene gjerne også vil ha, at noen i nabolaget samler inn stemmesedlene, såkalt «harvesting». La oss få det i Norge også, så slipper vi organisering av stemmelokaler og folk kan stemme når de har tid og anledning.

-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til meninger@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!