Leserinnlegg:

Hærverk i hoppbakken

Tilbud for mange: Julie Kjersem var først ut i K12,5 bakken da Vikabakken ble offisielt åpnet i fjor. Anlegget som gir tilbud til gamle og unge hoppentusiaster, er nå plaget av hærverk.  Foto: Jarle Mordal

Meninger

Det er trist at noen få skal ødelegge så mye for oss som har bygd opp et av Norges beste og fineste hopp rekrutt-anlegg i Ålesund, hoppbakken i Spjelkavik. Bakken ligger så fint til i terrenget. Vi veteraner, både hoppere og hoppinteresserte, har arbeidet dugnad for over fem millioner, og så skal noen ødelegge med hærverk. Det blir kastet både små og store steiner i overrenn og unnarenn. Det blir løpt på plastmattene så disse går i stykker. Også andre ting blir også kastet i bakken, blant annet plaststoler som blir knust, og hundeeiere lar hunder bæsje i bakken.

Vi har et unikt tilbud til alle som vil prøve å hoppe på ski. Vi låner ut hopputstyr. All hoppaktivitet er gratis. Vi har felles trening på mandager og torsdager. Hoppere fra store deler av Norge har hoppet i bakken. Her har også hoppere fra Frankrike og Sveits hoppet. Alle skryter av det unike og flotte anlegget. Vi hoppveteraner, med Sindre Helland i spissen, har bygd opp et av landets største hoppmiljø. Og det i kystbyen Ålesund!

Vi veteraner som sokner til Vikabakken har erobret over 40 VM og OL-medaljer i veteranklassen i hopp og kombinert. Ingen andre hoppveteraner i Norge slår oss. Så la oss få ha bakken i fred, uten hærverk.

Kåre Holmen,
Ålesund

Har du noe på hjertet? Send et innlegg til meninger@smp.no