Leserinnlegg:

«Hold avstanden!»

«Jeg blir sint, skuffet og lei meg på datteren min sine vegne, og til de andre som er i risikogruppene. Tenk at en ikke engang kan dra trygt til byen for å kjøpe seg en liten is»

Smittevern: Softiskøa var tett til tross for at været ikke var topp. Småbarnmora som skriver dette innlegget, reagerer på at folk ikke holder avstand og tar smittevernet på alvor.  Foto: Lars Inge Skrede (Illustrasjonsfoto/ Arkiv)

Vi har ei datter med ukontrollert astma og falsk krupp, hun har vært hjemme fra barnehagen siden begynnelsen av mars. (...) Vi skulle så inderlig ønske at vi kunne dra til vår egen by for å kjøpe is uten å måtte tenke på at vi utsetter henne for fare.

Christina Roaldsand
Meninger

«På lørdag var jeg og samboeren ute på en liten kjøretur, vi valgte å kjøre gjennom byen for å se an bylivet. Det første vi begge reagerte på var de lange, tette køene utenfor bar/ klubbene. Ikke nok med det, men så også en vakt som sto opp i ansiktet på en annen fyr. 1 meter avstand tror ikke jeg noen av de har hørt om.

I går valgte jeg, Mimmi og datteren min å ta oss en liten tur på Stuen for å kjøpe is. Det er søndag og mange kjører dit for å kjøpe is, men siden det regnet litt hele dagen så tenkte vi at det var lite folk. Vi parkerte bilen og gikk bortover, der ser vi køen blir lengre og lengre.

Det er jo greit det, men igjen, hvor har avstanden tatt veien?

Vi valgte å stå litt lenger vekk enn de andre, noe som resulterte i at mange sneik. En annen ropte fra andre enden om vi sto i kø. Ja sa vi, men at vi ikke var interessert i å stå i mengden. «Har dere korona?» Var det vi fikk tilbake.

For ja, vi er så egoistiske at vi drar i mengden når vi har korona …

Nei, vi gjør ikke det. Og nei, vi har ikke korona.

Vi har ei datter med ukontrollert astma og falsk krupp, hun har vært hjemme fra barnehagen siden begynnelsen av mars. Hun har vært hjemme i snart 5 MÅNEDER pga. covid-19.

Vi skulle så inderlig ønske at vi kunne dra til vår egen by for å kjøpe is uten å måtte tenke på at vi utsetter henne for fare. Vi fikk etter hvert kjøpt den isen og fikk satt oss på en benk litt borte fra mengden.

Der sitter datteren min, så flink og tålmodig. Hun er veldig klar over situasjonen, og vet at vi må holde avstand. Hun sitter og ser på alle barna som leker sammen, og skulle så gjerne ønsket at hun var en av de.

Og da tenker jeg, har vi virkelig blitt så egoistiske at vi ikke engang ofrer en bitte liten tanke på andre? Tenker ikke vi over hva konsekvensene ved covid-19 kan ha på veldig mange? Jeg blir sint, skuffet og lei meg på datteren min sine vegne, og til de andre som er i risikogruppene. Tenk at en ikke engang kan dra trygt til byen for å kjøpe seg en liten is.

Rett og slett skammelig.

  • HUSK 1 METER AVSTAND!
  • HUSK Å TENK PÅ ANDRE!

Christina Roaldsand
Ålesund

Har du noe på hjertet? Send et innlegg til meninger@smp.no