Kjetil Ermesjø kritiserer SIAN og det denne organisasjonen står for i et innlegg i Sunnmørsposten tirsdag 14. juli 2020. Der hevder han blant annet at SIAN, organisasjonens ledelse og flere av dets tilhengere er rasister.

Om man velger å karakterisere SIAN og ledelsen som rasister, er en subjektiv betraktning som ikke er interessant, og som ikke er av relevans for spørsmålet om det vi sier er faktabasert eller om det er feil.

Påstanden om at vi setter samtlige muslimer i én boks fordi vi beskriver innholdet i doktrinen deres, er tøv. Det er en milliard måter å praktisere islam på, men bare ett islam.

Vi ber ingen fornekte sitt åndelige forhold til sin gud. Det at jeg ønsker å deportere shariatilbøyelige har ingen ting med «muslimer» å gjøre, med mindre man legger til grunn at samtlige som er født av en muslimsk far, er shariatilbøyelige. Sharia er politikk, og det kan dermed ikke defineres som rasistisk å mene dette. Politiske grupper er ikke beskyttet av loven på linje med for eksempel etniske og religiøse grupper.

Dersom de politiske aspektene ved islam og de som ønsker å innføre et islamsk teokrati i Norge ikke skal kunne kritiseres, da bortfaller jo muligheten for å løse den pågående sivilisasjonskollisjonen på fredelig vis.

Lars ThorsenLeder SIAN

Har du noe på hjertet? Send et innlegg til meninger@smp.no