Stad Skipstunnel ble lansert for 144 år siden. Etter 20 utredninger har prosjektet utartet til en ren parodi, der det fra politisk hold nærmest har gått prestisje i å trenere det. Så snart én utredning har konkludert med at tunnel vil være samfunnsøkonomisk lønnsom, blir det bestilt en ny – med et annet, ønsket resultat.

Treneringskreativiteten til våre politikere har vært imponerende. Alternative forslag har vært lansert i tur og orden; nye metoder, ny teknologi, alternative beregningsmodeller, osv. Håpet er sjølsagt at konklusjonen skal bli en annen.

Etter 20 utredninger skulle en tro at nå hadde departementet all kunnskap om tunnelen. Men nei, nå har samferdselsdepartementet gitt Atkins oppdraget med å foreta en oppdatert ekstern kvalitetssikring (KS2) av forprosjektet for Stad skipstunnel.

De påpeker at mange av de største og mest velrenommerte selskapene i landet bidro til utarbeidelsen av rapporten, og reagerer på manglende tillit til arbeidet som er gjort og på tidspunktet for bestilling av ny kvalitetssikring, som til alt overmål skal utføres av det samme selskapet som la fram KS2. Dette er å holde folk for narr.

-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til meninger@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!