Leserinnlegg:

«Frihet til elevene!»

Utdanningsforbundet og Arbeiderpartiet har i det siste hamret løst på fritt skolevalg i Møre og Romsdal.

Illustrasjonsfoto:   Foto: Bjørn Sigurdsøn/Scanpix

Meninger

Forbundet har ønsket ordningen bort, og AP har bestilt en utredning for å begrunne hvorfor de ønsker ordningen bort.

Så kommer vi også til kjernen av problemet, frihet burde ikke være oppe til politisk behandling. Å ha muligheten til å komme inn på den skolen man jobber hardt for i tre år, ja det skulle bare mangle.


– De svakeste må betale prisen

– De svakeste elevene må betale prisen for den feilslåtte skolepolitikken som nå føres i Møre og Romsdal.NHO misfornøyd med regjeringens krav om fritt skolevalg

NHO avviser regjeringens lovforslag til karakterbasert opptak for videregående skole, såkalt fritt skolevalg. Det er den ikke alene om.


Samtidig har venstresiden en fiks idé om at alt som innebærer konkurranse er det samme som urettferdighet. Men det at noen får bedre karakterer er andre er ikke urettferdig – i stedet for å straffe elevene med høyest snitt må vi heller hjelpe de svakeste.

Per Vidar Kjølmoen fra AP er så ute og skriver at vi ikke skal ha noe A- og B-lag i skolen. Med denne mentaliteten kan vi like godt avslutte alle konkurranser der noen kan vinne, fjerne karakterer og jobbe enda hardere for at elevene skal bli så like som mulig. Slike likhetssamfunn har historisk sett vist seg å fungere dårlig og hører kun fortiden til.

Av venstresiden blir Høyre typisk beskyldt for å kun fokusere på de flinkeste. Vi er av den formening at man kan ha to tanker i hodet samtidig. De sterkeste elevene skal få de utfordringene de trenger og de som trenger ekstra hjelp, skal få dette. Der de sosialistiske partiene ønsker en A4-elev så ser vi at alle elever er unike og trenger ulik behandling.


Sunnmørsposten meiner:

Skammekroken utgått på dato


Vi ser utfordringene med at unge må flytte på hybel og at mange ikke er klare for dette, heldigvis kan vi løse dette ved å øke klassestørrelser og gjenopprette skaden som ble gjort mot den videregående skolen i fjord.

Fritt skolevalg i Møre og Romsdal er kommet for å bli – så må vi politikere på fylket heller kutte i poster som unødvendig konsulentarbeid, etterlønn, godtgjørelser, reisekostnader, betalte verv i en rekke organisasjoner og en hel haug med andre poster hvor pengebruken er ut av en annen verden. Disse pengene kan vi bruke på å styrke tilbudet for de elevene som trenger litt ekstra hjelp.

-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til meninger@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!