Leserinnlegg:

– Nå må vi stå samlet

Dette landskapet er det som skal ødelegges av såkalt grønn energi!
Meninger

Bilde tatt fra Skulen på Longva. Jeg trodde at denne kommunesammenslåinga skulle gjøre Ålesund til en slagkraftig enhet. Største byen mellom Bergen og Trondheim. Men den gang ei. Vi er tydeligvis ikke herre i egen stue lenger. Det er jo NVE som bestemmer. Selv over storting og regjering.


Politiet innfører oppholdsforbud rundt vindkraftutbyggingen på Haramsøy

Politiet i Møre og Romsdal innfører fra mandag oppholdsforbud rundt vindkraftutbyggingen på Haramsøy, etter at vindkraftmotstandere har hindret utbyggingen.


Ålesund er mest opptatt av å være Smartby hva no dette innebærer. Kommunen har gjentatte ganger hatt muligheten til å stoppe arbeidet som nå er i gang på Haramsøya. Ordfører har sagt de skal snu hver en stein for å gjøre det de kan, men foreløpig er det bare entreprenøren Stangeland som gjør det i praksis. Voldtar Haramsfjellet med politiet som sin beskytter.

Det er et paradoks at det er vi som betaler for dette gjennom nettleia på strømregninga! Man kan jo prøve å slutte å betale denne, men da stenges strømmen. Har forstått det slik at når vindmøllene ikke produserer strøm er det oss forbrukere som må betale for denne manglende leveringa. Synes dette er en rar ordning, men for eierne av møllene er nok dette en vinn-vinn situasjon. Ikke rart de tvinger seg fram. Hvor er statsminister Erna Solberg? Hadde hun vært komfortabel med vindmøller på de sju fjell rundt Bergen?

Disse møllene på Haramsfjellet vil man kunne se fra hver en fjelltopp på Sunnmøre! Tenk å sitte å skue mot horisonten og få møllene i solnedgang, vakkert? Du skal ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer deg selv heter det i diktet til Øverland.No må heile Sunnmøre stå samlet og gi sin støtte til Birgit Olin Kjerstad som står midt i orkanen som rammer Haramsøya. All heder og ære til henne som gir alt for øya si. Hun må ha det tøft i denne situasjonen både psykisk og fysisk og snart kan hun heller ikke søke roa på fjellet sitt.

Sula kommune kan jo fatte vedtak på at Sulafjellet skal få vindmøller, trenger sikkert inntekter og arbeidsplasser de også. Hva med et trettitalls monstermaster med propell på toppen rett foran trynet på gamle Ålesund kommune? Bare å fatte et lovlig vedtak og sette i gang. Som sagt, du skal ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer deg selv!

Sunnmøringer ta turen ut i havgapet og gå eller sykle over Haramsfjellet når det ennå er en idyll.


Kronikk:

«Vannkraftenergi, Norges klimasvar?»

Det høye energiforbruket i den velstående delen av verden er i ferd med å bli et stort klimaproblem for jordkloden, spesielt med de store mengdene av fossil energi som benyttes i dag.


-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til meninger@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!