Leserinnlegg:

«Hukommelse»

Det sies at manns minne er seks måneder. Det kan kanskje gjelde fra dag til dag i korttidsminnet vårt, men vi vet at vi kan huske langt tilbake, og vi kan huske godt.

Illustrasjon   Foto: REUTERS / NTB scanpix

Meninger

Jeg husker veldig godt tilbake ca. 30 år. Jeg fikk en kraftig influensa, som gikk over til lungebetennelse.

Jeg hadde 40 i feber i flere dager og var sikker på at jeg skulle dø. Jeg hadde pusteproblemer, og det rev og slet i lungene min. Jeg kunne godt utdype dette, for å konkurrere med dagens beskrivelser om Covid-19 effekt på noen få.

Jeg fikk til og med mein av det. En såkalt «knute» på venstre lunge, som jeg har dradd med meg i alle år, og som har gjort seg gjeldende noen ganger.


WHO: Smittespredningen avtar i mange land

Tall fra Verdens helseorganisasjon (WHO) antyder at spredningen av koronaviruset avtar i store deler av verden.


Ingen skrev i avisen om det den gangen, ikke ble jeg testet for noen virus heller, og ikke ble noen satt i karantene rundt meg. Jeg overlevde. Dessverre skjedde det at noen ikke overlevde lungebetennelse den gangen også. Det skjer også i dag, det har vi fått vite med store avis overskrifter.

Det høres også ut som virus epidemi med sterk smitte er noe nytt, men det er det ikke. Vi er mange som husker at når noen i klassen vår fikk influensa, så hendte det at halve klassen var borte fra skolen i flere dager. Så gikk det over, for de aller, aller fleste.


Synspunkt:

«Du kan risikere å bli koronasyk i over et halvt år»

Det er få ting som er verre enn å være syk måned etter måned, med en lang liste av symptomer som kommer og går, som i en berg- og dalbane.


I dag teller media smittede i flere land hver dag, uten å fortelle hvor mange innbyggere landet har. (India 1,4 milliarder). De glemmer å fortelle at de aller, aller fleste blir friske uten problemer. Over 99 %. Presentasjonene gir ikke et riktig bilde, de skaper kun frykt i befolkningen.

Mange mener at Covid-19 er mye farligere enn andre influensaer. Vi som har god husk, tillater oss å tvile.


-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til meninger@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!