Alle partiene som sitter på Stortinget for Møre og Romsdal stemte mot Rødt og Bjørnar Moxnes’ forslag om å behandle vindkraftskonsesjonene på nytt etter nytt konsesjonssystem. Ingen av politikerne fra fylket støttet forslaget om å stanse konsesjonen på Haramsøya. Ingen.

For mer enn en måned siden sendte folkeaksjonen Nei til Vindkraftverk på Haramsøya et brev til Olje- og energidepartementet som viser en serie med feil som er gjort fra 2008 og fram til i dag. Advokaten viser at dette er feil som gjør konsesjonen ugyldig. Men Tina Bru må ta dette til seg og omgjøre konsesjonen.

Så er det helt stille. Ingen av fylkets stortingspolitikere står opp for Haramsøya. Jeg vil vite helt konkret hva du Sylvi Listhaug har gjort for å få Tina Bru til å gjøre om på konsesjonen. Det hjelper ikke å si at du mener noe – folk vil vite konkret hva du har gjort.

Else-May Botten Norderhus du skal ivareta folk i fylket. Hvorfor er du tyst når det gjelder å stå opp for naturen i det fylket du representerer på Stortinget?

Jenny Klinge og Vetle Wang Soleim dere besøkte Haramsøya i sommer. Hvilke konkrete skritt har dere tatt for at Olje- og energiministeren skal rette opp i feilene angående konsesjonen?

Og til slutt, Steinar Reiten, er KrF for nedbyggingen av naturen på Haramsøya? Hva gjøre dere som regjeringsparti?

Folk som bor i Møre og Romsdal trenger politikere som jobber aktivt for fylket. Hva vil dere gjøre for å stanse nedbygginga av Haramsøya. Helt konkret. Det er ikke tid til flere ord. Det haster nå. Sirenene som varsler at det skal sprenges på Haramsfjellet uler.

-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til meninger@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!