Leserinnlegg:

«Har ikke folk i Møre og Romsdal noen som tar vår kamp på Stortinget?»

Det haster på Haramsøya. Det graves. Vi hører lyden av signalet «sprenging kommer» med lange støt i en sirene. Hvor er stortingsrepresentantene fra fylket?

Rødt: Morten Walløe Tvedt er fylkesleder i Rødt Møre og Romsdal. 

Ingen av politikerne fra fylket støttet forslaget om å stanse konsesjonen på Haramsøya. Ingen.

Morten Walløe Tvedt
Meninger

Alle partiene som sitter på Stortinget for Møre og Romsdal stemte mot Rødt og Bjørnar Moxnes’ forslag om å behandle vindkraftskonsesjonene på nytt etter nytt konsesjonssystem. Ingen av politikerne fra fylket støttet forslaget om å stanse konsesjonen på Haramsøya. Ingen.

For mer enn en måned siden sendte folkeaksjonen Nei til Vindkraftverk på Haramsøya et brev til Olje- og energidepartementet som viser en serie med feil som er gjort fra 2008 og fram til i dag. Advokaten viser at dette er feil som gjør konsesjonen ugyldig. Men Tina Bru må ta dette til seg og omgjøre konsesjonen.


Ålesund SV vil ha Kjerstad på tinget

Ålesund SV foreslår Birgit Oline Kjerstad som partiet sin 1. kandidat til Stortinget frå Møre og Romsdal.


Så er det helt stille. Ingen av fylkets stortingspolitikere står opp for Haramsøya. Jeg vil vite helt konkret hva du Sylvi Listhaug har gjort for å få Tina Bru til å gjøre om på konsesjonen. Det hjelper ikke å si at du mener noe – folk vil vite konkret hva du har gjort.

Else-May Botten Norderhus du skal ivareta folk i fylket. Hvorfor er du tyst når det gjelder å stå opp for naturen i det fylket du representerer på Stortinget?

Jenny Klinge og Vetle Wang Soleim dere besøkte Haramsøya i sommer. Hvilke konkrete skritt har dere tatt for at Olje- og energiministeren skal rette opp i feilene angående konsesjonen?


Kommunestyret gir penger til vindkraft-rettsak:

- Kan 500.000 kroner bidra til at folk på øya begynner å hilse på hverandre igjen?

Et flertall i kommunestyret vil gi en halv million kroner i støtte for å få ei rettslig avklaring på vindkraft-saka. Håpet er at dette kan bidra til forsoning. Et mindretall frykter det motsatte.


Og til slutt, Steinar Reiten, er KrF for nedbyggingen av naturen på Haramsøya? Hva gjøre dere som regjeringsparti?

Folk som bor i Møre og Romsdal trenger politikere som jobber aktivt for fylket. Hva vil dere gjøre for å stanse nedbygginga av Haramsøya. Helt konkret. Det er ikke tid til flere ord. Det haster nå. Sirenene som varsler at det skal sprenges på Haramsfjellet uler.


Utsatte vindkraft-kai

Saka om den såkalte vindkraft-kaia på Håneset ble utsatt av kommunestyret torsdag.


-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til meninger@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!