Leserinnlegg

«Vern om demokratiet»

Fikk støtte: Birgit Oline Kjerstad (tv) – leder for organisasjonen Nei til vindkraft på Haramsøy – på scenen sammen med Ålesunds ordfører Eva Vinje Aurdal og fylkesordfører i Møre og Romsdal Tove-Lise Torve (th) under protestmarkeringen ved Haramsøy skole mot det planlagte vindkraftverket på Haramsøy.   Foto: Svein Ove Ekornesvåg

Ordføreren kommer med dette forslaget samtidig som hun går inn for å legge ned omsorgsplasser og et svekket helsetilbud til innbyggerne.

Roger Gudmundseth
Meninger

Det er nå 23 år siden jeg gikk ut av politikken, og jeg mener jeg i denne tiden ha klart å holde mine egne meninger for meg selv.

Men nå dukker det opp saker i media som gjør at jeg ikke klarer å holde still lenger. Byens ordfører foreslår at kommunen skal bevilge inntil kr. 500.000,- som støtte til en protestgruppe for å dekke utgifter til advokat bistand.

Jeg er for retten til å demonstrere men vil verne om demokratiet. Jeg stiller meg derfor bak beslutninger som er gjort på demokratisk vis. Ordføreren kommer med dette forslaget samtidig som hun går inn for å legge ned omsorgsplasser og et svekket helsetilbud til innbyggerne.


Kommunestyret gir penger til vindkraft-rettsak:

- Kan 500.000 kroner bidra til at folk på øya begynner å hilse på hverandre igjen?

Et flertall i kommunestyret vil gi en halv million kroner i støtte for å få ei rettslig avklaring på vindkraft-saka. Håpet er at dette kan bidra til forsoning. Et mindretall frykter det motsatte.


Partiveteranen Jon Aasen velger helt å se bort fra Innstillingen fra Ålesund Arbeiderparti, hvor Siv Ulla er satt på første plass i lokallagets forslag til nominasjonskomiteen i Arbeiderpartiet.

Dette forslaget er resultatet av en demokratisk behandling. Siv er gitt denne plassen fordi lokalpartiet mener hun er den beste til å representere partiets program. At Jon Aasen er av en annen oppfatning har han full anledning til å gi uttrykk for i sitt eget lokalparti, men han bør holde seg for god til å blande seg inn i behandlingen i Ålesund Arbeiderparti, spesielt når dette kommer etter at Ålesund Arbeiderparti har sendt sitt forslag til nominasjonskomiteen.

Siv har fått tillit til å være leder i lokalpartiet på grunn av sine kvaliteter. Det er de samme kvalitetene som gjør henne skikket til å representere Arbeiderpartiet på stortinget.


Jon Aasen etter Bjørdal trakk seg fra Ap-lista:

Mener Ålesund Ap sitter med nøkkelen til nominasjonen etter at ung politiker trakk seg

Arbeiderpartiets nestor i fylket, Jon Aasen, mener det er Ålesund Ap som sitter med nøkkelen til å løse nominasjonsfloken etter at Fredric Holen Bjørdal trakk seg.


-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til meninger@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!