Leserinnlegg:

«Loven er for alle, også på Haramsøya»

Da jeg tenkte på å skrive dette innlegget vurderte jeg om det var verdt det, mange vil nok komme med sine sure oppstøtt og hetsing om at dette er feil og jeg forstår ingenting.

Når de som skal utføre jobben blir hånet og ropt dritt etter, er det også en skam. Det er ikke de som har vedtatt dette.

Frode Vik
Meninger

Vel fakta er vel, så langt det er mulig å lese seg fram til av en ikke-jurist, at vedtaket er fattet på et lovlig og demokratisk vis. Prosessen har pågått i mange år i åpenhet, som den skal gjøre. Det virker som folk på Haramsøya og alle andre, inkludert lokale politikere, har våknet opp av dvalen da klokken slo 12. En skikkelig forsovelse.


Aksjonerer rett under den rasfarlege Kråkhammaren

Vil saksøke entreprenøren dersom nokon blir skadd.


Det blir ropt om at dette ikke har vært en demokratisk prosess. Samtidig utfører enkelte aksjoner som er ulovlige og ikke-demokratiske.

Når anleggsbiler blir stoppet av maskerte motstandere og andre nekter å følge politiets anvisninger, hvor er da de demokratiske spillereglene blitt av. Hvorfor ikke finne fram dynamitten og sprenge anleggsmaskiner i lufta eller stikke hull i bildekkene?

De fleste oppfører seg innenfor loven, og bruker retten de har til å demonstrere sitt syn. Når en person roper «politivold» fordi han blir geleidet inn i en politibil, etter å ha fått pålegg om å flytte seg, har han gått over streken. Han burde skamme seg.

Når de som skal utføre jobben blir hånet og ropt dritt etter, er det også en skam. Det er ikke de som har vedtatt dette. Snakk heller med de lokale og sentrale politikerne. I det avgjørende året 2009 stemte Haram kommunestyre med Sp, Høyre og Frp igjennom, med god margin, en utbygging. Det skal være nevnt at allerede da var Birgit Oline Kjerstad (SV) uenig. Hun kom med motforslag, men ble nedstemt.


Synspunkt:

«Trakassering av arbeidsfolk»

Verbal trakassering på vei til og fra jobb. Fysisk blokkering av kjøretøy. Uvedkommende som skaper farlige situasjoner ved plutselig å dukke opp på anleggsplassen. Situasjonen for arbeiderne på Haramsøya har de siste månedene blitt uakseptabel.


Nei til vindkraft-organisasjonen stevner Staten for retten. Det er den korrekte veien og gå. Å drive med sivil ulydighet er ikke det. Ingen er hevet over loven.

Allerede i 2008 fikk Haram Kraft konsesjon av NVE. Jeg finner det rart at de som protesterer vilt i dag ikke har våknet opp før nå. Har det som har foregått gått dem hus forbi, eller er det slik at massesuggesjonen slår inn og det er noen få i front som drar med seg andre.

Det har kommet fram i media at de som faktisk er for, blir hetset til stillhet i sosiale medier. Det går utover ytringsfriheten.La meg si det med en gang, slik det har blitt så er jeg imot vindmøller fordi vi er altfor sent ute. Hadde vi engasjert oss for 30 år siden, og fått en industri utav det så ja, men i dag blir alt som inngår i en vindturbin produsert i utlandet.

Ved å oppgradere vannkraftstasjoner med mer effektive generatorer kan vi ifølge en vitenskapelig publisert NTNU-studie, presentert i DN av professor Leif Lia, øke produksjonen med ca. 15 %. Det er betydelig.

Det tilsvarer 22 TWh, som igjen tilsvarer ca. 1.500 Haramsøy-turbiner. En annen løsning som er opp i dagen, som vil gi oss sikker grønn energi, men som ingen av våre politikere vil snakke om, er Thorium.

Men til dere som tenker på å bli «kanonføde» som Motvind Norge søker etter, tenk dere om.


Lesarinnlegg:

«Med lov skal landet byggast, og ikkje med ulov øydast»

Det kom fram sterk lokal motstand mot planane om utbygging av vindkraftverk på Haramsfjellet under høyringa i 2005: Kommune, næringslag, idrettslag, ungdomslag, velforeining, fagforeining og einskildpersonar gjekk imot at det vart gitt konsesjon.


Kanonføde betyr at en ofres, da som oftest i en krig, mens generalen sitter trygt godt bak frontlinjen. Bli ikke en brikke i et spill som oppfordrer til sivil ulydighet, der du som kanonføde må betale prisen.

Demonstrer, men gjør det på den rette måten.

-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til meninger@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!