Leserinnlegg:

«Sian og motdemonstrantene»

Det ble publisert et leserinnlegg av Martin A. Engeset den 28. august. Der kritiserte han motdemonstrantene for å ikke ha nok kunnskap om islam blant annet.

Jeg ber Engeset på en vennlig og ydmyk måte om å legge fram alle misoppfatninger han har om islam på bordet slik at vi kan diskutere dem og sammen komme fram til hva islam egentlig står for.

Amir Fawzi
Meninger

Han uttrykte støtte til Sian og informasjonen de la fram om islam; at det er en voldelig og rasistisk religion ifølge koranen.


Lesarinnlegg:

«Ei fasinerande oppleving»

Mitt fyrste møte med Sian sine markeringar. Ei fasinerande oppleving. Eg kom tidleg, og prata litt med nokre motdemonstrantar.


Jeg er helt enig med Engeset i det at det er veldig ironisk at muslimer som ikke engang har lest koranen kommer og demonstrerer mot Sian. Dessuten er jeg imot hele det faktumet at noen muslimer dukker opp under en slik markering for å demonstrere mot en slik organisasjon. For dermed oppfyller Sian faktisk sitt mål, som er å få muslimer som har lite eller ingen viten om hva islam forkynner til å oppføre seg på en voldelig måte. Det er nettopp slik oppførsel Sian hevder at er i tråd med islams sanne lære.

Engeset mener at koranen står for rasisme og valdsfremjing basert på vers 60/4. Hvor profeten Abraham sier at det har oppstått evig fiendskap og hat mellom muslimene og de «vantru».

Hvis man setter seg inn i hele konteksten til versene som kommer før 60/4 i koranen, så kommer man soleklart fram til at koranen snakker om de vantru som var fiendtlige mot muslimene.Det er aldeles ikke snakk om samtlige mennesker som ikke er muslimer. Det er ytterst viktig å forstå at versene advarer muslimer til å ikke skape bånd med dem som ødela pakten, forfulgte og gikk til krig mot muslimene. Og vi vet jo fra historien hvor mye ondskap muslimene hadde vært igjennom pga. av mekkas avgudsdyrkere.

Det blir dermed helt feil å gi uttrykk for at påbudet i disse versene på noen som helst måte gjelder for den ikke-muslimske allmennheten, og ytrer rasisme og voldsfremjing.

Denne type feil er uheldigvis en gjenganger i en rekke andre anklager som blir rettet mot koranen. Rett og slett at tekst blir tatt ut av dens kontekst.


Dette var den eneste anklagen Engeset rettet mot islam og koranen hvor han la fram en referanse, resten av anklagene var uten noe belegg som; «Islam har ein sterkt rasistisk, valdeleg og undertrykkende ideologi. Koranen forbyd integrasjon med andre. Islam har vide reglar for lovleg uærlegdom.»

Jeg ber Engeset på en vennlig og ydmyk måte om å legge fram alle misoppfatninger han har om islam på bordet slik at vi kan diskutere dem og sammen komme fram til hva islam egentlig står for.


Arrangerer motdemonstrasjon mot SIAN-stand

Onsdag skal SIAN - Stopp Islamiseringen av Norge - ha stand på Joachim Rønnebergs plass i Ålesund. Samtidig skal det avholdes en motdemonstrasjon hvor folk oppfordres til å snu ryggen til organisasjonen.


-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til meninger@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!