Engasjement for de svake gruppene i samfunnet gjorde at jeg valgte Helse og Sosial som hovedfelt i det politiske arbeidet: Rusomsorg og ruspolitikk, eldreomsorg og eldres rettigheter, problemer knyttet til demens, boligsosiale utfordringer, ansvaret for hjemløse og flyktninger.

Da KrF på landsplan plasserte seg i et slags avhengighetsforhold til Frp, følte jeg at jeg ikke hadde noe valg. Jeg meldte meg ut av KrF. Den kursen partiet da valgte, stemte ikke med min oppfatning av nestekjærlighet og forvalteransvar. Hva jeg har stemt siden, har jeg holdt for meg selv.

Men med KrFs, og spesielt leder Kjell Ingolf Ropstads holdning og manglende innsats i Moria-saken siste halvåret, gjør at jeg tar bladet fra munnen.

Den tafatte handlingslammelsen for moriabarna i månedsvis er ikke et parti som bærer kristennavnet verdig. Har dagens ledelse i KrF en egen versjon av fortellingen om den barmhjertige samaritan?

«Stakkars barn, jeg ser at du trenger hjelp. Men jeg må først undersøke om det finnes 8 andre i området som også er villig til å hjelpe nødtrengende langs vegene. Så snart jeg får oversikt over andre villige hjelpere, skal jeg komme tilbake og forbinde sårene dine. Du får ha det bra så lenge. Håper du overlever til jeg har full kvote av villige, og at de kan dokumentere at de virkelig har ytt hjelp!»

Det får ikke hjelpe at partnere i og utenfor regjeringen surner og bjeffer. Å gjøre det man kan for å redde liv, er en kristenplikt og kan ikke utsettes i månedsvis.

Nå har visst kabalen med et tilstrekkelig antall europeiske samaritaner gjort at vi skal ta imot 50. Men en rekke norske kommuner har sagt ja til å ta imot flere.

Det er tusenvis som nå på grunn av brann er tvunget til å flykte på nytt, Hvis regjeringen sier nei å hjelpe flere, får man gå ut av regjering!

Å drøye et halvt år med livsnødvendig innsats for å unngå å trakke høyrepartiene på tærne, slik det har skjedd i sommer. er ynkelig og etter min oppfatning ikke kristen politikk. Fortsetter KrF denne linjen, oppfordrer jeg velgerne i neste års stortingsvalg til ikke å stemme Kristelig Folkeparti (les: Kristelig høyreparti).

Moriabarna – og andre svake grupper – trenger barmhjertige samaritaner, ikke bare i ord, men i handling, selv om det koster noen regjeringstaburetter.

-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til meninger@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!