Lesarinnlegg:

«Venner av Stordal»

Vi er mange både i og utenfor Fjord kommune som håper på en positiv utvikling for stordalsamfunnet.

Stordal: Fra Overøye.  Foto: Arkivfoto:

Meninger

Ikke minst har vi allerede i dag mye «hyttefolk» som er en ressurs for Stordal og som bidrar til økt verdiskaping og arbeidsplasser. Vi hører ofte at Stordal er en bygd med muligheter, og har kvaliteter som fremtiden vil etterspørre.

Utfordringen ligger i å omsette disse kvalitetene/mulighetene til en god utvikling for bygda vår. Det tror vi en kan få best til ved å jobbe sammen om felles mål. Og da må vi ha mange venner av Stordal …


Stor hyttekommune vil ha polutsal

Fjord kommune, med mange hytter og campingvogner i Valldal og på Overøye, vil ha Vinmonopol.


Samferdsel og kommunikasjoner er viktig for næringsutviklingen i Stordal. Spesielt viktig er å få oppgradert FV 650 fra Viset til Ørskog. Det samme gjelder fylkesveien Moe – Overøye som er avgjørende for videreutvikling av øvre Stordal med alle sine hytter/fritidsboliger og annen næringsvirksomhet.

I øvre del av Stordal ligger store muligheter for en ytterligere positiv utvikling. Realisering av nye infrastrukturtiltak som f.eks. fjellstue/hotell, stolheis og nye hyttefelt vil være viktige satsingsområder.

Alpinanlegget og Fjellservice sine tilbud er avgjørende for en fortsatt positiv utvikling i området. Ros også til Øvre Stordal Vel for den jobben de gjør. Stordal sentrum fikk for en del år siden en betydelig «ansiktsløftning», og vi fikk et velstelt sentrum.


Sommer i Norge 2020

Midt i smørøyet

Blåtind hotel ligger øde til, men er likevel midt i smørøyet for kultur, opplevelser, flott natur og god mat. Her et utvalg av hva man kan smake og oppleve innen en drøy times radius fra hotellet.


Tidens tann har gjort at sentrum i Stordal trenger en kraftig oppgradering og et skjerpet vedlikehold. Fjerningen av kailageret har åpnet sentrum mot sjøen, og innbyr til satsing og nye muligheter. Dyrkorn er også et bygdelag med mange muligheter og behov for infrastruktursatsing. Viktig at denne bygda ikke blir «glemt».

Skal Stordal være en livskraftig bygd i den nye kommunen, er det helt avgjørende at det kommunale tjenestetilbudet ikke svekkes, eller blir en «salderingspost» i forbindelse med stramme kommunale budsjetter/økonomiplaner.

Venner av Stordal peker ovenfor på noen viktige saker, og inviterer ordfører, politikere, lag og organisasjoner, næringsliv, enkeltpersoner og andre med hjerte for Stordal til å komme med bidrag til løsninger.


Lesarinnlegg;:

«Felles akvaplan for Storfjorden trengst»

Tenk at vi har hatt 50 år med oppdrett utan at politikarane i Storfjordkommunane har stilt miljøkrav til oppdrettarane for å redusere forureininga av fjorden!


-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til meninger@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!