Leserinnlegg:

«Avlys bypakken nå!»

Arbeiderpartiet og Senterpartiet vil heller bruke 200 million på bypakke i stedet for eldreomsorg og skole.

Uten bypakke: Frp i Ålesund vil bruke heller bruke pengene som er tenkt å løse trafikkutfordringene i Ålesund på eldre og skolebarn. 

Meninger

Ordføreren ville ikke la Fremskrittspartiet fremme forslag om å avlyse bypakken i sist kommunestyremøtet. Det er rett og slett ufint av ordføreren å ikke la et tidsaktuelt forslag bli lagt frem av en kommunestyrerepresentant og stemt over.


Ålesund:

Bypakken er sendt over til Samferdselsdepartementet

– Vi har vært fortvilte over at Statens vegvesen har brukt så lang tid på å sende bypakken for Ålesund over til departementet. Derfor er vi veldig glade for at de har gjort det nå.


I budsjettet for Ålesund skal skoler, idrettshaller og avlastningsboliger utsettes, samtidig så kjører bypakken på for fult uten konsekvenser. Kommunen må punge ut med hundrevis av millioner i egenandel inn i bypakken, noe som vil gå på bekostning av eldreomsorg og skole.


Ber Dale stå for det han selv har foreslått

Høyres Helge Orten ber Frps Jon Georg Dale stå for det han selv og Frp har lagt fram. Han er forundret over at Dale nå går mot de bypakkene som Frp i regjering støttet.


Bypakken har aldri blitt behandlet av det nye kommunestyret i Ålesund. Dermed har heller aldri innbyggerne i tidligere Haram, Skodje, Sandøy, og Ørskog fått være med å ta avgjørelsen som skal teppebombe Ålesund med bompenger. Ikke kommer det til å bli noe bedre for bilistene heller.

Det vi får er kollektivfelt for busser og elbiler som suser forbi alle de som skal betale bompengene. Rett og slett urettferdig.

La heller Nye Veier AS bygge ei helhetlig strekning mellom Ålesund-Dombås for å sikre at Arbeiderparti- og Senterparti-politikerne i Ålesund får minst mulig påvirkning for å betale sykkelveier og kollektivfelt med bompenger.Trist er det å se de gode tiltakene som rådmannen foreslår å utsette. Da må Ålesundspolitikerne stikke fingeren i jorda og kjenne sin besøkelsestid.

Avlys bypakken med en steike gang, utsett kulturhavna, og bruk pengene på prosjekt som er sårt etterlengtet for innbyggerne våre innen eldreomsorg, idrett og skole!

Håkon Lykkebø Strand
Kommunestyrerepresentant Ålesund Frp

Har du noe på hjertet? Send et innlegg til meninger@smp.no