Godtgjørelsene har jo økt formidabelt i den nye kommunen, og nye frikjøp er kommet til. Er dette et utgiftsområde som er hellig? Nå har man jo en sjanse til å vise at man er solidarisk. Hvorfor ikke kutte i godtgjørelsene fra ordfører og nedover, f.eks. 10 %? I det minste kan man i alle fall fryse alle former for godtgjørelser til kommunen igjen har overskudd.

Dette er ikke den store kuttpakken, men det er en moralsk pakke. I den situasjon den nye kommunen nå er havnet i med flere negative saker, trenger politikerne all den «goodwill» de kan få.

Noen vil forhåpentligvis skjønne dette. Så vil referater og argumenter i byens aviser fortelle oss mye om de enkelte partier og politikere.

En annen side er alle topplederne/stabssjefer (Som er gitt rause lønnsbetingelser). Er det disse man vil gjøre noe med i administrasjonen, eller er det sjiktet under lederne man hovedsakelig vil ramme, for etterpå å bruke konsulenter med skyhøye lønninger? Eller er konsulentutgifter en spesiell type utgifter som ikke belaster kommunen. Jeg bare spør, gjør noen politikere det?

-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til meninger@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!