Det kan vitne om et dårlig politisk håndverk fra politikerne i gamle Ålesund kommune siden både idrettshallen og skolen har vært på planstadiet i ganske mange år.

Det blir vel ikke noe lettere å få gjennomslag for prosjektene i den nye storkommunen, men disse prosjektene burde ha prioritet foran mange av de andre prosjektene som nå topper lista i den nye storkommunen, selv om kommunedirektøren maler ROBEK på veggen med ujevne mellomrom.

Om jeg ikke tar skammelig feil har Hessa (inkludert Skarbøvika) hatt tre ordførere siden Osane første gang ble lansert som idrettsanlegg/idrettshall for vestre del av Ålesund kommune (Hessa og Aspøya som har et innbyggertall som er nesten like stort som gamle Haram kommune).

I tillegg har Aspøya hatt en ordfører i samme periode og i deler av den perioden har den administrative lederen i kommunen vært bosatt på Hessa, og burde vært vel kjent med de skolebehov denne bydelen hadde (og har).

Når man nå tydeligvis må kutte både her og der for å komme i havn merd et budsjett i balanse, kunne man kanskje starte med politikerlønnene.

Det er hårreisende at politikerne i Ålesund skal bevilge seg slike godtgjørelser som de tydeligvis har, i den økonomiske situasjonen kommunen er i. Det vil ikke løse de økonomiske problemene, men det vil i alle fall vitne om en vilje til å rette opp en miserabel situasjon. Og så kan man i neste omgang redusere antall kommunestyremedlemmer.

-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til meninger@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!