Leserinnlegg:

«Hvilken/Kva for språkform skal kommunen bruke, eller?»

I weekenden har jeg, tidligere norsklærer i fylket, sittet og chilla og sett på diverse programmer på tittekassa og basically gjort meg noen refleksjoner.

Språk: Artikkelforfatter Unni Brevik lurer på om engelsk kan være et alternativ for Ålesund kommune.  Foto: Staale Wattø

Eg har sjølvsagt gode skills både i bokmål og nynorsk, det må jo alle norsklærarar ha. Det er jo heilt obvious.

Unni Brevik
Meninger

Kanskje har jeg til og med fått en wake up call når det gjelder språkformdiskusjonen i Ålesund kommune.

Eg har sjølvsagt gode skills både i bokmål og nynorsk, det må jo alle norsklærarar ha. Det er jo heilt obvious. Da er det jo bare superannoying å lese alle innleggene til alle dem som ikke syns nynorsk er noe nice i det hele tatt, og kva skal ein seie til bokmålsfolka som har heilt hang ups på si målform og ikkje kan face verkelegheita?

Det er den same gamle storyen: Ingen blir happy uansett resultat.

No såg eg mange program i weekenden, og i dei fleste var det nokon som leita etter flowen og som det ikkje gjekk like smooth for, og norsk kunne dei berre snakke dersom dei fekk spe på med engelske ord og uttrykk. For ein norsklærar var det den verste opplevinga ever.

Så hvilken rolle spiller det, når det ikke er norsk som er «problemet»? Derfor har jeg et speisa forslag til kommunen: Skriv engelsk! Da blir kommunen Norges største risk-taker i stedet for Norges største nynorskkommune. Verdt et try, eller....? Tør kommunen å være såpass cocky?

Eigentleg har ein jo begynt godt, sidan ein både skal ha The North West og byweekend, så det er berre å halde fram. Det blir top notch!

-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til meninger@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!