Kommunalsjef Rødal snakker i Sunnmørsposten åpent ut om lovbrudd i flere skoler i Ålesund. Både på Kolvikbakken og Spjelkavik ungdomsskoler bryter man med vitende og vilje lærernormen. I tillegg bekrefter han «et par mindre avvik på noen av barneskolene».

Han bekrefter videre at Spjelkavik ungdomsskole, som allerede mangler 4,9 årsverk på å oppfylle lovens bokstav, må regne med å tåle ytterligere kutt til neste år.

Skolenes landsforbund i Ålesund mener dette er uakseptabelt. En kommune kan ikke legge opp til lovbrudd. Et lovbrudd som barna våre må betale prisen for. Det hjelper ingenting at kommunalsjefen sier det er nok lærere i kommunen som helhet. Han burde vite at lærernormen gjelder for hver enkelt skole.

Fylkesmannen i M & R har tidligere kommet med pålegg til kommunen om å rette opp i lovbruddene, men dette er tydeligvis bare delvis imøtekommet. Det er ikke slik at man kan velge å følge et pålegg i slike saker, man skal. Skolenes landsforbund i Ålesund forventer at våre lokalpolitikere ordner opp i denne saken. Man skulle ikke tro at det er nødvendig for et kommunestyre å vedta at norsk lov skal følges, men i Ålesund ser det dessverre slik ut.

-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til meninger@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!