«Et Sula for fremtiden»

Knut Flakk ønsker å bygge ei gondolbane fra kjøpesenteret Devoldfabrikken i Langevåg, med toppstasjon på Rundehornet på Sulafjellet 718 moh.  Foto: Staale Wattø

Meninger

Fra huset mitt i Volsdalen i Ålesund har jeg en fantastisk utsikt over Sula. Et sted jeg mer enn gjerne legger lørdagen min, enten det er på Sulafjellet eller i Devoldfabrikken. Langevåg var også hjem for min bestetante, og jeg tilbrakte mye tid her i min barndom. Det er et sted jeg er glad i. Og jeg frydes når jeg ser den positive utviklingen som har foregått der de seneste årene. Devoldfabrikken har vært et fantastisk tilskudd. Men jeg tror også det er stort rom for utvikling.

Jeg ønsker å se Sula blomstre. Jeg ønsker å se butikker og kaféer vokse. Jeg ønsker å se et sted med visjoner for fremtiden. Og jeg tror at hvis det i fremtiden skal være attraktivt for den yngre generasjon å bo i Sula, er man nødt til å gjøre tiltak.

Mange steder i landet preges i dag av at unge flytter ut, ofte i forbindelse med studier og jobb, og at det bare er eldre som er igjen, og stedene etter hvert dør ut. Det er langt ifra sikkert at dette er dommen over Sula. Men om man iverksetter de riktige tiltakene nå, kan Sula oppleve det helt motsatte – nemlig et voksende og attraktivt bysentrum.

Noen med gode visjoner for Sula er Knut Flakk, som den 16. desember presenterte planer om gondolbane fra Devoldfabrikken til Rundehornet på Sulafjellet. Flakk uttalte til NRK at de er opptatt av å prøve å sikre et levende miljø i Sula også i fremtiden.

Jeg har de samme ønsker for Sula som Flakk, og jeg tror gondolbanen er et godt forslag, som også kan gi store, positive ringvirkninger for området.

Olin Molvær skriver i et leserinnlegg i Sunnmørsposten mandag 28. desember at hun synes spørsmålet rundt gondolbanen er vanskelig. Hun er redd for at stillheten blir ødelagt, og at det å komme hjem etter jobb for å nyte hagen og slappe av, mens barnebarna leker, ikke blir det samme etter gondolbanen.

Jeg har stor forståelse for Molvær og for alle de som vil få hverdagen sin endret som en følge av gondolbanen. Men jeg tror også at når man er glad i noe, må man også ofre noe. Ønsker man at Sula, som jeg og mange er så glade i, skal i fremtiden bli et pensjonistparadis med stillhet, solnedganger og bølgeskvulp, eller ønsker man vekst for virksomhetene i området, og at de unge ønsker seg tilbake til hjemstedet etter studier?

Jeg tror gondolplanene til Flakk kan være et fantastisk tilskudd for Sula og Sunnmøre. Og jeg tror riktige avgjørelser kan sørge for at Sula ikke opplever den samme trenden som mange andre steder – nemlig fraflytting og konkurser.


Lesarinnlegg

«Fjellet er no under angrep»

Tenk deg at to gonger i minuttet durar det ein flygande glasboks festa i ein stålvaier 6–7 meter over hovudet ditt.Gondolplaner skaper debatt i kommunen: – Det er nok mange som er søvnløse denne jula

Debatten går om gondolplanene på Sulafjellet. Facebookgrupper både for og mot er opprettet og mandag blir det stille markering på fjellet.Lesarinnlegg

«Gondolbana – eit vanvittig prosjekt»

Som vist i Sunnmørsposten den 17. desember i år, vil Flakk Gruppen bygge gondolbane frå Devoldfabrikken til Rundehornet på Sulafjellet.

Tagger:
Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Meninger