Mange har en oppfatning av at den enkleste måten å forholde seg til kritikk på, er å late som om den ikke eksisterer «vi ser bort fra dette, det dør hen med tiden».

Norges natur er allemannseie og ikke noe enkelte enten som foretak eller private skal berike seg på! Denne berikelsen - grådigheten om dere vil - går på bekostning av vår felles eie og vårt felles ansvar om å forvalte ressursene riktig og i alles interesser.

Erfaringen de fleste har til masseturisme, er av den negative sorten - forsøpling av attraksjoner om områdene rundt, kø og kaos, støy og forurensning.

Gondoler, el-sykler, snøscootere og tilsvarende fører langt flere mennesker lengre inn i naturområder som tidligere kun fritids- og naturinteresserte oppsøkte.

Fritids- og naturinteressert mennesker har naturen i fokus og forvalter denne på en god måte. Alle «turist-junkies» som ankommer med gondol, el-sykkel, snøscooter har i mange tilfeller ikke andre interesser enn farten og spenningen i fremkomstmiddelet og setter natur og naturinteresser lite i fokus.

Dette fører til forsøpling, støy og slitasje i og rundt naturvakre områder.

Dette tjener ikke andre enn de som har økonomiske interesser og forvaltningen er skammelig og uansvarlig.

Min påstand er at flertallet av de som ønsker slike løsninger, er de som "ikke gidder" bruke beina, gå på ski eller vanlig tråsykkel. Mange av disse igjen er de som - for folkehelsens skyld - burde gjøre de små kraftanstrengelser som å gå til fjells, sykle tur på tråsykkel og gå skitur.

I stedet for fornuftens valg, ser vi kommuner og fylker som legger til rette for dårlig forvaltning av både natur og folkehelse! Skammelig politisk håndverk.

Ole FlatmarkDombås/ Ålesund

Har du noe på hjertet? Send et innlegg til meninger@smp.no