Heldigvis slapp vi partiledere som prøvde å overdøve hverandre. Vi fikk hele setninger og fullførte argumenter.

Men temperaturen falt i perioder i meste laget, delvis ned mot frysepunktet.

Trygve Slagsvold Vedums jobb nummer nå er å unngå å forsterke fallet på målingene, eller helst si noe som bremser eller snur det.

Senterpartiets partileder: Trygve Slagsvold Vedum. Foto: Marit Hommedal/NTB

Han klarte nok bare det første. Skoledebatten prøvde han å gjøre privat med å løfte fram datterens lærer, men lyktes bare delvis.

I abortdebatten var han den som ba om innestemme, og står fram med det alvoret som denne debatten krever. Han blir løsere i snippen etterhvert når det blir snakk om hvem som skal gå i regjering med hvem. Det tjener han på. Vi fikk litt av latteren hans også. Ikke en strålende debatt, men godkjent.

SV-lederen behersker vanligvis denne debattformen enn de fleste. Han har brettet opp ermene på hvitskjorta, og var blant de sterkeste i skolepolitikken. Lysbakken er tydelig, klar og engasjert. Han står på lærernes side i saken om «avskilting», og sier det er på tide at de nå får stille noen krav til regjeringen.

Sosialistisk Venstrepartis partileder: Audun Lysbakken. Foto: Marit Hommedal/NTB

Falt ikke helt på kne i frieriet til Trygve Slagsvold Vedum, men har i alle fall plassert seg trygt inn i Støres regjeringsfold. Alt i alt gjør han en god debatt, sel om den bergenske slagferdigheten og one-linerne uteblir denne gangen.

Erna Solberg har ikke mange sjansene igjen til å overbevise velgerne. Denne debatten var en av de siste.

Statsminister og Høyres partileder: Erna Solberg. Foto: Marit Hommedal

Hun grep den bare sånn passelig. Er som vanlig svært faktasterk og trygg, men tydeligheten kan forsvinne i detaljene.

Hun blir også stående i forsvarsposisjon både i skole og abortdebatten. Først når det kom til regjeringsalternativene kom hun i angrepsposisjon. Hun fikk skremme med det rødgrønne spriket og deres skattepolitikk, mens hun pekte på Sylvi Listhaug og lovte videre skattenedsettelser.

Kunnskapsministeren nesten fraværende i debatten om lærerne.

Venstres partileder: Guri Melby. Foto: Javad Parsa

Det holder ikke.

Var tydelig i abortdebatten om en utvidelse til uke 18 samt fjerning av abortnemndene. Men blir gjennomgående veldig anonym. Klarte heller ikke markere seg særlig i diskusjonen om regjeringsalternativ. Det ble en ny svak debatt av Melby.

Kom greit gjennom diskusjonen om skolen og lærernes rolle. Vi fjerne kravet om fire matte for å komme inn på lærerstudiet.

Arbeiderpartiets leder: Jonas Gahr Støre. Foto: Javad Parsa/NTB

Lover å fjerne en rekke krav om rapportering som lærerne er pålagt, men er ikke konkret på hva dette i praksis innebærer.

Abortsaken er ikke enkel for noen parti. I duell med Solberg redegjorde Støre greit for Aps standpunkt. Det har han hatt problemer med tidligere.

Klarer også å framstå lit statsmannsaktig i diskusjonen om regjeringsalternativ. Lar seg ikke stressa av at Senterpartiet fortsatt insisterer på å ikke ha med SV. Støre er preget av at han ser at han etter alle solemerker er landets neste statsminister. Solid opptreden i TV2-debatten.

KrF-lederens beste sjanse nå, er å få tidligere KrF-velgere til å slutte rekkene. Da må han snakke til menigheten.

KrFs partileder: Kjell Ingolf Ropstad Foto: Javad Parsa/NTB

Det hadde han sjansen til da abortloven var tema. Den sjansen grep han ikke. Han ble utydelig i stedet for tydelig.

Vil ikke svare på direkte spørsmål om han er for eller mot selvbestemt abort. Om ikke annet må seerne lure på hvorfor. Så ble han helt borte. Om det var fordi han ikke hadde mer å si, eller om det var Arill Riise som ikke slapp han til, skal være usagt. Det var uansett ikke godt nok for en som kjemper rundt sperregrensa.

Har penger til det meste, lærerne inkludert.

Rødts partileder: Bjørnar Moxnes. Foto: Javad Parsa

Er tydelig på at de vil utvide grensen for fri abort til uke 22.

Et ganske ytterliggående standpunkt. Prøver å irettesette Støre under debatten om regjeringsalternativ. Det fungerte dårlig. Framstår med stor selvtillit, men vi er usikre på om så mange tror på budskapet hans.

Klima, klima, klima. Alle gode ting er tre, og i denne debatten kunne det skje.

Miljøpartet De Grønnes partileder: Une Bastholm. Foto: Javad Parsa

Når temaene er skolepolitikk, abort og regjeringssamarbeid får hun imidlertid ikke de lissepasningene hun trenger.

Vi fikk vite at det finnes en grønn skolepolitikk, en med mindre stress og testing, men med mer ressurser. Og når hun skal forsvare MDGs posisjon i abortsaken og blander inn samtykkeloven, virker det bare som om hun har gått tom for argumenter. Løftet seg litt mot slutten, men bare måtelig.

Listhaug virker å være i stigende form. Økt oppslutning på meningsmålingene smitter tydelig over på partilederens selvtillit.

Frps partileder: Sylvi Listhaug. Foto: Javad Parsa

Åpnet litt nølende i det første TV sendte partilederdebatten, men gjør det stadig bedre.

Var sterk og tydelig i debatten om skolen og lærernes rolle. Diskusjonen om abortloven krever en mer forsiktig tilnærming. Det er ikke Listhaugs sterke side.

Prøver å skremme med at kommunister og radikale miljøparti skal ta styring og lege ned oljenøringen nærmest over natta. Hun snakker godt til sine kjernevelgere. Om hun henter mange nye velgere på denne opptreden er vi mer usikre på.