«Midlertidig» bru over Brosundet. Den blir vel like midlertidig som den eksisterende gangbrua som ble bygget til varemessa i min barndom. Prøvde å finne ut når dette var på Google, men det var før Google sin tid. Denne brua ble flyttet for mange år siden, litt lenger nord i sundet, og har nok blitt permanent, men den fungerer godt som gangbru.

Når det gjelder dette påfunnet fra Statens vegvesen, som Ålesund kommune klapper i hendene for, mener er en god løsning skjønner jeg ikke helt. Har forstått at den opprinnelige planen er å bygge tunnel nede i dypet, et sted ute i Aspevågen eller på nordsida, for å få trafikken som skal til ytre bydel bort fra sentrum. Nå er jeg litt i tvil om det noen gang kommer til å skje, spesielt når kommunestyret synes dette er en god idé. Det er en idé, men god er den ikke.

Har vært litt rundt omkring i Europa og verden og sett på og opplevd trafikkløsninger, både gode og dårlige. Men kan betro dere at de midlertidige løsningene er dårlige. Når de har kommet på plass, går det ganske kort tid før problemet er like stort. Dersom Ålesund kommune godtar dette som en god «midlertidig» løsning, tror jeg det blir en ny skivebom. Jeg anbefaler kommunen å sikte seg rett inn mot det opprinnelige målet, nemlig tunnel enten på sør eller nordsiden og bli ferdig med det. Klattverk er lappverk.

En annen side av saken er økonomi. Jeg maler ikke huset mitt to ganger etter hverandre, grått først for så å male det brunt, for det var egentlig brunt jeg ville ha. Da blir det dobbelt så dyrt. Statens vegvesen og Ålesund kommune bruker ikke sine egne penger på disse prosjektene. Det er våre penger som blir brukt, men det ser ikke ut som det hefter dem. Kanskje derfor det stadig er for lite av dem?