Herøy-rederiet Havila Shipping som er kontrollert av Sævik-familien kan være inne i det avgjørende døgnet i kampen om selskapet.

Før helga snudde en gruppe obligasjonseiere, som tidligere har blokkert for klarsignal, og sa de ville stemme for ledelsens kriseplan.

Det er satt frist for å komme til enighet klokka 15 mandag. Hvis ikke, har bankene, med pant i skipene, varslet at de vil kreve inn lånene sine – og i praksis sende Havila til skifteretten.

Havila i konkursskvis: Sævik kjemper for å holde rederiet flytende

Nei fra bankene

Havila-trioen Njål Sævik, Per Sævik og Arne Johan Dale var ordknappe etter hektisk møtevirksomhet i Oslo før helga. Arbeidet fortsetter fram til fristen i ettermiddag, men de siste dagene er det ikke kommet flere nyheter om hvordan det går i arbeidet med å finne en endelig løsning.

Havila-ledelsen skal ha vært villige til å tilby obligasjonseierne 18 prosent tilbake på den usikra gjelda, etter at de fikk nei til et dårligere forslag i forrige uke. Men bankene avviste i sin tur denne løsningen.

Olympic på overtid

Olympic Shipping har fått forlenget avtaler hvor rederiet har fått letta gjeldsinnbetalingene sine en rekke ganger siden juli. Den siste avtalen gikk ut på fredag, og selskapet kan komme med nyheter i løpet av dagen.

Det har vært helt stille fra Stig Remøy sitt rederi, siden ledelsen i oktober annonserte at de hadde reist 400 millioner kroner i frisk kapital. Stig Remøy er naturlig nok blant dem som har lagt penger på bordet, men det er ikke kjent hvem de øvrige investorene er.

Rederiet har nær seks milliarder i gjeld, og er avhengig av støtte fra både banker og obligasjonseiere for å komme i havn.

Nytt Rem-møte

I Rem Offshore er det nærmest på overtid kommet en innkalling til møte i to obligasjonslån om restruktureringen som innebar en fusjon med Solstad. Norsk Tillitsmann ville ha møtet som etter planen holdes 9. desember. Det vil i tilfelle utsette den formelle fusjonen til tidligst 12. desember – om den ikke blir veltet.

Utsatt Ola Beinnes Fosse (høyre), fungerende Rem-direktør sier fusjonen med Solstad trolig blir utsatt noen dager som følge av nytt obligasjonsmøte. Til venstre Åge Remøy. Arkiv

Fungerende Rem-direktør Ola Beinnes Fosse sa

til E24.no fredag

at «det kan tenkes at det ikke blir flertall for planen, og at fusjonen med Solstad ikke blir noe av», men at han hadde troa på en løsning.

Farstad-allianse

Farstad Shipping la før helga fram sin allianse med Kristian Siem, som på sikt innebærer en fusjon mellom Ålesund- og Kristiansand-rederiene.

De av obligasjonseierne som har uttalt seg til media så langt, har gitt uttrykk for at de er lei av å sitte på gjerdet, og er utålmodige etter å bli med i forhandlingene.

Farstad-ledelsen har avvist å kommentere det utspillet.