Tildelt av Språkrådet før noe språk var bestemt i den nye kommunen?

Det blir lett å tenke på metoder og knep som passer best på bordet til Eva Joly. Hvilke kriterier Språkrådet har lagt vekt på kan en undres over, de har i hvert fall ikke sett på overkjøringen av språkflertallet i kommunen.

Er sannheten at nynorsk overtakelsen var tidlig planlagt, og slagplanen om å kneble den språknøytrale Ålesund kommune var tenkt ut i Noregs Mållag? Motbevis det den som kan!

Folkeavstemning om kommunespråket måtte for all del unngås, det ville satt en stopper for kuppet. Argumentet om fire kommuner som slår seg i lag med en nøytral, var det som innførte språkdiktaturet. Hjulpet av et marginalt politikerflertall, sitter nå språkmindretallet (les nynorsk forkjemperne) og skryter av Norges og verdens største nynorsk kommune.

Du verden hvor imponert en blir av metodene som nynorsken kan bruke for å nå sitt mål! Hjulpet av kommunepolitikere som overser befolkningen de representerer, og de som har stemt dem inn.

All støtte til kultursjefen som vil bruke språket han behersker best. Tvang gir ingen berikelse.

Så kan nynorsk forkjemperne svare på følgende spørsmål:

Ville Elias Blix tvinge det nynorske språket på noen? Og ville Ivar Aasen at livsverket hans skulle føre til strid og uenighet mellom nordmenn?

-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til meninger@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!