I det nye programmet går nå partiet inn for å forby eiendomsskatt, en skatt som gir over 300 kommuner en samla inntekt på over 11 milliarder.

Formuesskatten skal også bort. Ikke noe tøving med å begrense det til arbeidende kapital. Dokumentavgiften skal samme veg. Bare på disse tre forslagene har partiet passert 30 milliarder i nye skattekutt.

I tillegg kommer blant annet fradrag for bruk av håndverkertjenester, hushjelpsfradraget, en heving av bunnfradraget, kutt i selskapsskatten og barbering av diverse avgifter. I sum vil dette koste staten over 50 milliarder i tapte inntekter.

Alt er lett gjenkjennelig Frp- politikk. Ja, nest etter innvandringspolitikken og før kampen mot byråkrati og bompenger er dette bumerket på Fremskrittspartiets politikk, skåret i tre, hogget i stein og brent inn i velgernes bevissthet.

Og til en viss grad har partiet etter fire år i regjering også klart å gjøre noe med det.

Sammen med Høyre og støttepartiene KrF og Venstre har de kuttet skatter og avgifter for 21 milliarder. Drøyt halvparten av dette er kutt i formuesskatten og fjerning av arveavgiften.

«Vi har bare så vidt begynt», sier partileder Siv Jensen til stor applaus fra landsmøtet. Som hun også gjør når hun lover 1.300 nye sjukehjemsplasser, 13 milliarder mer til Forsvaret årlig eller 1.000 milliarder til veg og bane.

Det koster å være kar. Det har sunket inn hos regjeringspartner Høyre. Tidligere i vår vedtok de under finanspolitisk talsmann Svein Flåttens bekymringsrynker at nye skattelettelser skal være moderate, rett nok etter debatt om ordvalget – men ikke realitetene.

Slike bekymringer deler ikke partiet for sterk nedsettelse av skatter, avgifter og offentlige inngrep. Eller som leder for programkomiteen, Per Sandberg, sier det: «Dette er Frps politikk», uten hensyn til eventuelle samarbeidspartnere.

Slike bekymringer deler heller ikke Siv Jensen, og hun er villig til å øke oljepenge- bruken for å få det til.

Som partileder.

Finansminister Siv Jensen er mer av det bekymra slaget. Hun uroer seg over fallende olje-inntekter, strammer inn handlingsregelen som styrer hvor mye oljepenger vi kan bruke og maner til ansvarlighet.

Spriket mellom løfter og realiteter kan bli enormt. I landsmøtesalen til Frp er det likevel ingen som bekymrer seg for slikt. De veit at det er viktigere å være tydelige på vilje og snakke Frp-politikk enn å gjennomføre den fullt og helt.

De veit også at de vil slippe unna med det, slik også ropet om bompengekutt har blitt til et svakt sus i sivet. Når Frp ikke når sine mål, er det ingen andre partier som overbyr dem.