Taper en million kroner dagen

– Trodde du den maritime krisa var over?

Om noen trodde de verste problemene i offshore supply var slutt, kan vi anbefale en kikk på kvartalsrapporten som Havila Shipping la fram tidligere denne uka. Det er deprimerende lesning.

Millioner Havila Shipping taper en million kroner daglig. Her offshoreskipet «Havila Mercury» liggende ved Skansekaia i Ålesund. Problemene til offshore supply næringen fortsetter. Verftene tjener ikke penger og finansminister og Frp-leder Siv Jensen mener vi går mot lysere tider.   Foto: Staale Wattø

Kommentar

Omtrent samtidig la finansminister Siv Jensen fram revidert nasjonalbudsjettet. Vi er snart halvveis i dette året og valgkampen nærmer seg. Jensen brukte mye av sin tid på å framheve av at vi nå står overfor det som sosialøkonomene kaller et trendskifte i økonomien. At det verste sjokket over det største fallet i oljeprisen på 30 år er i ferd med å legge seg. Boligprisene på deler av Vestlandet viser svak oppgang, mens arbeidsledigheten går svakt ned.