Kommentar:

Lenge leve Slinningsbålet!

De har bygd i flere måneder og nå skal det tennes, med tusenvis av tilskuere til stede. På tide med litt kred til den driftige bålgjengen på Slinningsodden.

Full tenning: Rekordbålet fra 2016 med sine 47,4 høydemeter satte fenomenet Slinningsbålet for alvor på kartet, også internasjonalt. Dette bildet er fra fjorårets sankthansaften på Slinningsodden. Da var mellom 7000 og 10000 mennesker samla for å være med på tenninga og se bålet brenne, om lag like mange som på Jugendfest. Arkivfoto: Bjørnar Torvholm Sævik 

Kommentar

For denne gjengen er ikke bare bålbyggere som har utvikla en helt spesiell byggekunst. De er også identitetsbyggere, kulturbærere, historiefortellere, merkevarebyggere og sabla gode markedsførere. Samtidig har de lange og stolte båltradisjoner å ivareta.