Utbredt skepsis til Ålesund pride:

– Hva er dere redde for, egentlig?

Bare slapp av, samfunnet kommer ikke til å gå ­bananas selv om vi er positive til Pride.

Pride i Ålesund: At det vaier Pride-flagg over hele byen har falt enkelte tungt for brystet. – Pride handler om å ha toleranse og aksept for det mindretallet som skiller seg ut, skriver Elisabeth Solvang i denne kommentaren. Bildet er fra Skansegata. 

Kommentar

Jeg liker å tro at jeg bor i en åpen, inkluderende og fordomsfri region. Den siste uka har imidlertid dette bildet blitt noe justert av en relativt utbredt skepsis mot Ålesund Pride. Sunnmørsposten har mottatt en rekke leserinnlegg hvor avsenderne er kritiske til arrangementet. I et intervju med Sunnmørsposten forteller dessuten en av initiativtakerne, Maria Mindestrømmen i FRI Ålesund, at folk i Ålesund er «mye mer konservative» enn andre steder hun har bodd.