Kommentar:

«Så lysnet det til slutt»

Det er så mange å takke for at cruisedramaet endte godt. På sjøen, i lufta og på land.

Gjensynsglede: Jamie Burgasser fra Ohio gir bestefar Bill en skikkelig god klem. Familien ble splittet under den dramatiske situasjonen på Hustadvika lørdag.  Foto: Nils Harald Ånstad

Kommentar

Da Viking Sky ble tauet til Storkaia i Molde søndag ettermiddag var det i ferd med å lysne etter uværet. Snøkledde fjelltopper kunne sees i bakgrunnen. På kaia sto flere hundre mennesker og ventet. Det var jubelbrøl, veiving med flagg og tårer. Medieorganisasjoner fra hele Europa sendte direkte. 26 timers redningsdrama endte godt. Folk pustet lettet ut. Hundrevis av frivillige sto parat til å ta mot de evakuerte cruiseturistene. Mens statsminister, beredskapsminister og ordførere skrøt av innsatsen kunne redningsfolk og frivillige som har jobbet gjennom natta ta en velfortjent pause. Nye vaktlag var kommet på.