Det aller morsomste med denne cupkampen, selvsagt bortsett fra det å slå storebror Molde, var at AaFK framsto i en festlig utgave. De angrep bredt, innleggene kom, og toppscorer Hólmbert Fridjónsson var tilbake i fjorårsutgave. Molde hang i tauene, og plutselig ledet AaFK 2–0.

Ståle Steen Sæthre var mannen bak 1-0, med et følsomt innlegg bak MFK-forsvaret. Holmbert var der, og scoret sikkert. Og Holmbert var der igjen like etterpå, nå var det landsmannen David Olafsson som først hadde vist stadion sin nydelige venstrefot. Skuddet ble slått rett ut til Holmbert, som hadde en enkel jobb – 2-0! Senere i omgangen handset Vegard Forren to ganger i eget felt. Der burde AaFK minst hatt ett straffespark. Men vi er rause i en sådan stund.

Sulteforet

AaFK-publikummet har vært sulteforet på tidlige AaFK-scoringer før i år. Nå kom det TO – mot selveste serieleder Molde! Hva skjer? Og som om ikke to mål var nok, så fikk også Molde-kaptein Ruben Gabrielsen direkte rødt kort for å dra ned Fridjonsson (igjen!) som sistemann. For å være heeeelt ærlig, så var faktisk Fridjonsson en halvmeter offside da pasningen ble slått. Der var Molde uheldige.

Utvisningen så ut til å vekke Molde, uten at de ble spesielt farlige. Dette var AaFKs kveld – nesten fra start til slutt! På de siste 18 kampene mellom disse to lagene hadde Molde vunnet 16, én kamp endte uavgjort og AaFK vant 1–0 i den ene seriekampen på Aker Stadion i 2017. Ellers har dette vært den ene fornedrelsen etter den andre. Så denne ene onsdagskvelden må aldri glemmes.

Kunstmål og heading

Molde lot Magnus Wolff Eikrem være igjen i garderoben i pausen, og takk for det. Et kunstmål av Sondre Fet ga 3-0, og juvelen Aron Thrandarson headet inn 4–0 etter ny målgivende fra Ståle Sæthre. Vi gned oss i øynene – hva var dette? Molde ble jo overkjørt!

Jo da, Molde spilte med ti mann lenge, men det var tross alt 2–0 allerede før Gabrielsen ble utvist. Moldenserne på østre tribune begynte å gå fra stadion etter 0-3, kanskje de kunne rekke en tidligere ferge? Det var deilig å se at den blå svingen skrumpet bort – det har litt for ofte vært omvendt!

Og så blir det altså 4. runde på AaFK – for første gang på flere år. Er klubbnavnet allerede innskravert på kongepokalen igjen – åtte år etter forrige gang? Nå er en haug med gode eliteserielag borte, og Trond Fredriksens Ull/Kisa holdt også på å sende Rosenborg ut. Men bare nesten.

Nydelig

Uansett – dette var nydelig å se på. AaFK viste at de faktisk ikke bare kan berge trepoengere, men også gjøre det med stil. Med seks nye i startoppstillingen i forhold til forrige kamp. Lars Bohinen traff med kampplanen, og han hadde rett i at MFK sliter bakover. Mot AaFK virket de nesten hjelpeløse i forsvar!

En kamp som går inn i AaFK-historien som en av de store. Selv om kampen ikke betyr veldig mye, dersom AaFK ryker ut i neste runde.

Jo, forresten – visst betyr den noe. Det var jo Molde som ble ydmyket! Selveste Moille! Og kampen viser at AaFK faktisk har en bred og god stall nå. God nok for opprykk? Å ja, da.