Lørdagskommentar:

Ut av skammekroken

Vi vil bare ha lam, ikke sau. Vi vil bare ha rette gulrøtter, ikke krokete. Eller? Det er på tide at vi forbrukere trer ut av skammekroken og plasserer skammen der den hører hjemme.

Får matsjokk: Gry og Kristofer Hivju er kjendisene som fronter programmet «Matsjokket» hvor det settes fokus på de enorme mengdene sauekjøtt som ligger på lager i Norge i dag.   Foto: Anders Leines/NRK.

Kommentar

Når det gjelder mat, og særlig mat og miljø, er det ett omkved som har vært prentet inn i oss så langt i 2019: Vi spiser for mye rødt kjøtt. Derfor var det kanskje ikke overraskende da flere medier for få dager siden meldte at nordmenns kjøttforbruk har gått ned med nær én kilo per person det siste året. Hurra, kunne vi juble, dette viser at vi tar både miljø og egen helse på alvor.