Lørdagskommentar:

Hjelp til å hjelpe seg selv

Jula handler om mer enn ytre rammer, formanes vi. Men for de som mangler ytre rammer kan den kommentaren være et hardt slag midt i hjerterota.

Til store og små: Ikke alle smaker på den overfloden som for de fleste preger høytida vi går inn i. Hjelpegruppa i Ålesund deler ut 73 matkasser til 225 mennesker i jula.   Foto: Marius Simensen

Kommentar

Hun står der, foran meg, med knekk i knærne og slitte klær. Ser gledestrålende på meg. Sier, nesten som om hun ikke tror det er sant: «Vil du virkelig ha tre stykker?! Å, tusen millioner takk!» Det er en hustrig ettermiddag i Oslo for noen uker siden. Vi står der, på fortauet, sammen i livet en kort stund. Regnet siler nedover oss begge, men hun er mye våtere enn meg, for hun har stått ute i flere timer for å selge Juleboka til Erlik Oslo.