Lørdagskommentar:

Om koronatiltak og en knust kopp

Jeg var blant dem som etterlyste koronatiltak lenge før tiltakene kom. Nå tenker jeg at vi bør ha mer enn én tanke i hodet samtidig.

En lapp på døra: Mange butikker har stengt i disse dager. Dette bildet er fra butikken La Belle.  Foto: Staale Wattø.

Å miste all inntekt eller å se et livsverk lagt i grus, å miste alt du i ditt voksne liv har jobbet for å oppnå, i løpet av noen få uker, det er sånt som kan ødelegge mennesker

Kommentar

Da de dyptgripende tiltakene for å hindre spredning av koronaviruset ble satt i verk med full styrke 12. mars var jeg blant dem som ønsket tiltakene velkommen og mente at de kom på høy tid. I likhet med de fleste andre i vårt lille land, har jeg og kjernefamilien etter det levd så isolert som overhodet mulig. Jeg har hatt, og har fortsatt, stor respekt for at alle må følge tiltakene hvis de skal ha noen effekt. Vi har alle et felles ansvar for å ta vare på hverandre, og ta vare på de mest utsatte blant oss.