Kommentar

«Kan vi ikke egentlig flaut lite samisk?»

6. februar markeres Samefolkets dag. Da burde vi alle sammen kunne si «gratulerer med dagen» på samenes eget språk.

Norsk natur har hovedrollen i Keiinos musikkvideo til årets bidrag til Melodi Grand Prix. Her er musikkgruppa på Slogen.  

Kommentar

I tillegg til at jeg kan frasen «god dag» på alle de nordiske språkene, vet jeg hvordan jeg sier det på fransk, spansk, italiensk, arabisk og swahili. Men jeg aner ikke hvordan jeg sier det på samisk. At jeg sannsynligvis ikke er alene om å mangle grunnleggende samisk språkkunnskap er en fattig trøst. Og bare for å svare på mitt eget spørsmål i tittelen: Jeg synes vi, nordmenn flest for å si det sånn, kan flaut lite samisk. Jeg tror de færreste av oss hadde visst hvordan vi skulle sagt «god dag» om vi tilfeldigvis traff på en person med samisk morsmål, for eksempel i et møte på jobben. Vi trenger det ikke, for samene kan jo norsk, ikke sant?