KOMMENTAR onsdag 5. november 2014:

Ny plussløsning for abonnenter

Nye tider: Fra venstre Jan Erik Røsvik, Sindre Halkjesvik, Olav Sindre Rise og Dag Arne Alnes forbereder plussløsningen på smp.no foto: stig vågnes 

– Nyheter er mer enn flyktige hendelser. Vi skal også gå i dybden, og få fram ny kunnskap

Kommentar

Fra i dag vil du finne enkelte artikler på smp.no som er merket med et plusstegn. Det betyr at du må være abonnent eller digital løssalgskjøper for å få tilgang til disse artiklene. Vi rigger Sunnmørsposten for framtida, og ønsker å ha deg med på laget.

Digitaliseringen fører til at stadig flere lesere flytter seg fra papir til digitale kanaler, og vi må tilpasse oss nye leservaner. God journalistikk koster penger, og det å ta betalt for redaksjonelt innhold er ikke noe nytt. Sunnmørsposten var faktisk en av de første avisene i Europa som innførte forhåndsbetalt abonnement for over 100 år siden, og med stabile inntekter kunne avisa utvikle seg til å bli den største i nordvest. Med plussmodell på nett, ønsker vi å gi abonnenter merverdi – slik at de selv kan velge om de vil lese innholdet på papir, nett, mobil eller brett.


Hurtighet:

Vår strategi handler om å utvikle god journalistikk både når det gjelder hurtighet og dybde. Når det er gasslekkasje i sentrum av Ålesund eller brann på Vartdal er det behov for å nå ut med informasjon øyeblikkelig, slik at de som bor i nærheten kan lukke vinduene. Tidligere måtte vi vente til dagen etter med å fortelle historien. Nå kan vi oppdatere våre lesere fortløpende på nett og mobil, og samtidig gi oversikt i papiravisa dagen etter. De raske nyhetene vil som hovedregel fortsatt være fritt tilgjengelig for alle på smp.no.


Dybde:

Nyheter er mer enn flyktige hendelser. Vi skal også gå i dybden og få fram ny kunnskap. Hvordan har møbelindustrien på Sunnmøre utviklet seg de siste åra? Hvem er ørstingen som styrer Statoil? Får barnevernsbarna den hjelpen de trenger? De grundige, unike reportasjene og personportrettene vil hovedsakelig være pluss-saker for abonnenter.
Digitaliseringen er ikke bare en utfordring. Den gir oss også nye muligheter som vi tidligere bare kunne drømme om:

Smpscena:

Med over 200.000 besøkende i uka er smp.no den største scena i nordvest. Det siste året har vi invitert til digitale lunsjkonserter, og på den måten fått vist fram noe av bredden i det rike musikklivet i regionen. Vi sender også direkte fra pressekonferanser, bystyremøter, fotballkamper, konserter - og vil utvide vår satsing på smpTV.
 

Digitale fortellerteknikker:

Som bransje er vi bare i startgropa når det gjelder å ta i bruk digitale verktøy, både til research og visualisering. Her i redaksjonen har vi etablert vår egen SmpLab for å utforske nye fortellerteknikker og metoder, og har høstet mange priser for dette utviklingsarbeidet siste året.

Papiravisa/eAvisa

er den redigerte utgaven med både raske og langsomme nyheter, de gode historiene, personaliastoffet, lesernes ytringer, Konrad og smilet i hverdagen. Her får du den oversikten du trenger for å henge med i samtalene rundt deg. Hvis du foretrekker å lese papiravisa digitalt, skal du vite at eAvisa er inkludet i abonnementet ditt.

Papiravisa skal også videreutvikles, og i høst har vi utvidet fredagsutgaven. Den gir oversikt over kulturhelga, test av lunsjsteder, lokale reportasjer, barnekroken og mye mer. Hver onsdag vil du finne lokale reportasjer om jobb og næringsliv i papiravisa.

Når vi i dag lanserer smpPluss betyr det at du som abonnent får mer inkludert i abonnementet ditt, til samme pris som før. Vi tar Vigrabibelen inn i ei ny tid, i nært samspill med våre lesere. Mye av stoffet på smp.no vil fortsatt være fritt tilgjengelig for alle, fordi vi ønsker å nå ut til flest mulig. Men det er bare abonnentene som får hele pakken. Bli med på laget, og bidra til at vi kan lage verdens beste avis for sunnmøringer.