Hillary Clinton tapte. De fleste spådde at Hillary Clinton kom til å avslutte sin politiske karriere som USAs første kvinnelige president. Knapt noen presidentkandidat har hatt mer erfaring fra den politiske toppdivisjonen. Likevel var hun ikke god nok fordi hun ikke i tilstrekkelig grad lyttet til og tok hensyn til signalene fra store deler av velgermassen.

En revolusjon ingen aner konsekvensene av, og i USA ble Hillary Clinton det første offeret, men hun slår følge med politiske kapasiteter som David Cameron og flere andre europeiske ledere.

Politisk krise USA. Tilbakeslaget for mye av det Hillary Clinton har stått for, og som også Obama og det demokratiske partiet står for, er noe av kjernen i den politiske krisen i USA. Nasjonen er splittet, og det demokratiske forfallet er synlig. Globalisering og internasjonalisering som har tjent mange og brakt verden framover, har også skapt noen tapere som ikke har fått del i den økonomiske veksten. For 10–15 år siden kunne en amerikansk middelklassefamilie uten større problemer finansiere collegeutdanning for sine barn.

Hun er blitt sett på som kjøpt og betalt av Wall Street, og som en representant for makteliten i Washington. Det er blitt hennes politiske bane. Donald Trump vil neppe greie å holde løftene til de som valgte ham, men han er verdens mektigste i fire år.Hillary Clinton viste seg å være feil person til å vinne over Donald Trump. Hun representerte et system som mange velgere mislikte sterkt.

Er Trump den rette til å lege sårene?

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!