Julemarkedene viktig mål. Vestlige etterretningstjenester har lenge advart mot terrorangrep mot julemarkeder og andre markeringer av den kristne høytiden. For jihadistene som ser på de kristne juletradisjonene som en arv fra korsfarertiden, gir det kanskje mening å kjøre en lastebil midt gjennom et tett befolket julemarked for på den måten å drepe flest mulig og skape mest mulig frykt.

Flyktningstrømmen og immigrasjonsbølger skaper både etniske og religiøse konflikter. Som andel av flyktningstrømmen er nok ikke terroristene mange, men terroren i Berlin viste at det var nok med en person som kapret en lastebil. Julefeiringen og det kristne julebudskapet vil terroristene uansett ikke greie å ødelegge. Til det er juleevangeliet og julehøytideligheten en altfor rotfestet tradisjon i vår sivilisasjon.

Her finner du flere av Sunnmørspostens ledere!

På mange måter er jula noe som binder vår kulturkrets sammen, og det fellesskapet bør vi dyrke. Vi verken kan eller vil stenge grensene, men for å beskytte oss må vi nok være villige til å godta mer kontroll og mer overvåking. Internasjonalt samarbeid, utveksling av informasjon landene imellom, slik vi har det i Schengen-området, er også helt avgjørende for å hindre nye terroraksjoner.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!