Avklaringen var høyst nødvendig. Hvorfor dette skal være en ordning som er tidfestet til 2019 framstår som noe uklart. Det som det kan være grunn til å stille spørsmål om er hvorfor det igjen ble skapt uro og usikkerhet rundt det tilbudet sjukehuset har til de minste barna.

Dette er ikke en stor pasientgruppe, det er et relativt lite antall barn i året som blir født før uke 28 og som trenger intensivbehandling. At dette likevel vakte sterke reaksjoner hang sammen med at barneavdelingen ved sjukehuset i Ålesund hele vegen har følt seg motarbeidet fra det sterke fagmiljøet ved St. Olav.

Det medisinske fagmiljøet ved St. Olav er på dette fagområdet regnet som ledende i nasjonal sammenheng, og de har klare ambisjoner om forsvare sin posisjon som et av de fremste sjukehusene innen både forskning og behandling av denne pasientgruppen. Nå kan det se ut som at noen har snakket sammen. Om helseminister Bent Høie har vært en av dem er det grunn til å gi han honnør for det. Dette er med å sikre befolkningen i fylket et godt og helt nødvendig tilbud til de minste barna.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!