Det viser en statsminister som er villig til å bruke tid på utfordringene næringslivet i nordvest står midt oppe i. Og det er viktig for Erna.

Det er liten tvil om at den lange valgkampen er i gang.

Solberg har allerede blinket ut fire hovedsatsinger fram mot høstens valg.

Å skape flere nye jobber er en av disse, sammen med satsing på omsorg, skole og forsvar og beredskap.

At statsministeren personlig er en aktiv lytter og dialogpartner med et næringsliv i krise, er viktig.

Så skader det naturligvis heller ikke at besøket kan krydres med offentliggjørelsen av en milliardkontrakt til Vard på en krillbåt.

Her har regjeringen hatt mer enn en finger med i spillet ved gi Giek og Eksportkreditt muligheter til å delta i finansieringen av slike prosjekter til norske kjøpere.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!

Dette synliggjør regjeringens vilje til å ta grep helt ned i detaljene for å sikre norske bedrifter oppdrag.

Det er sjølsagt viktigst for dem som har sitt arbeid i disse bedriftene. Det bidrar til å skape trygghet, forutsigbarhet og optimisme.

Samtidig er det klart at det er nødvendig, også for regjeringens framtid, at de klarer å vise handlekraft for de delene av næringslivet som sliter – da særlig på Vestlandet.

Skal Erna Solberg ha håp om å fortsette som regjeringssjef i fire nye år, gjelder samme regel som sist: Høyre kan ikke tape den blå kysten fra Aust-Agder til Møre og Romsdal eller Oslofjorden – i tillegg sjølsagt til at Frp og støttepartiene klarer seg greit og holder seg i folden.

Særlig på Vestlandet står derfor kampen om Høyres troverdighet i nærings- og skattepolitikken.

Ikke bare fordi dette er saker som vanligvis er viktige for vestlandsvelgeren, men fordi folk flest har fått næringspolitikken tett innpå seg i dagliglivet i en kriseramma landsdel.