Fortsatt sterk satsing på samferdsel er en klok måte å bruke fellesskapets penger på. Investeringer i ny infrastruktur er investeringer i framtidig verdiskaping. Slik satsing betyr imidlertid at vi har mindre penger til andre ting.

Regningen for begge disse satsingene må legges i bunken når budsjettet skal snekres. Og når kredittgrensen på gullkortet er i ferd med å bli sprengt, er det ikke rart at Erna Solberg slåss for skattemoderasjon.

Regjeringen samla seg i går, tradisjonen tro, nesten så langt fra den oljekrise-herja vestlandskysten som det er råd å komme. Langt inne i granskogen ved Hurdalssjøens bredder fikk regjeringskollegiet klar beskjed om tøffe prioriteringer.

Det ligner mye på dobbeltkommunikasjon, og sjøl i et valgår er ikke det så smart. Sjøl om handlingsregelens tallfesting av forventet realavkastning ikke er et absolutt tak for oljepengebruken, bør man ikke feire en ny og nødvendig justering med å sprenge den ved første korsveg.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!

Norsk økonomi er på bedringens veg, men forsiktighet i oljepengebruken er en viktig ingrediens i den omstillingen vi så vidt har starta på. Oljepengene kan være en farlig sovepute som hindrer at vi tar nødvendige grep.

Også samfunnsøkonomisk lønnsomme investeringer i infrastruktur er en kostnad, og det er en kostnad som vi må finne rom for innenfor rammene som handlingsregelen setter. Gevinsten kommer over tid. Den gevinsten bør vi ikke forskuttere ved å utsette kutt og effektivisering i det offentlige eller koste på oss velferdsgoder vi ikke har råd til.

Sunnmørsposten mener: Her finner du flere av Sunnmørspostens ledere!