En av hans ansatte på operasjonssentralen begikk en alvorlig feil. Meldingen til operasjonssentralen om at det var hørt høy motorlyd på en mørklagt fjord og en påfølgende skarp lyd eller smell, ble ikke av operatøren tolket som at det kunne ha skjedd en alvorlig ulykke.

TEMA: Mer om ulykka på Tyskholmen

Innledningsvis ble saka kommentert av politimesteren. Budskapet var at han ikke på eget initiativ ville sende denne hendelsen over til spesialenheten for nærmere undersøkelser. Så trakk han seg tilbake, og pressen ble henvist til visepolitimesteren og hans stab for løpende kommentarer.

Begrunnelsen var at Bøen hadde en tettpakket kalender med møter som forhindret han i å komme med ytterligere kommentarer. I mellomtiden utviklet saka seg videre. Dette igjen skapte ikke overraskende et betydelig engasjement på sosial medier. Folk var ikke fornøyd med måten politiet hadde opptrådt på.

Dette skjedde mens politimesteren selv ikke var å få fatt i. Selvfølgelig kunne visepolitimesteren og folkene i hans stab redegjøre for realiteten i saka, men i en situasjon der noen i politiet hadde gjort en alvorlig feil, må det være sjefen som tar kommandoen. Metaforen om at skipperen står på brua i stormen, burde toppene på politihuset skjønt.