Giske selv erkjenner at det kan komme flere varsler enn dem som allerede er levert inn.

Partileder Jonas Gahr Støre betegner varslene som «ubehagelig omgang av seksuell karakter».

Summen av dette gjør at vi kan ikke se at dette kan ha en annen utgang enn at Giske på eget initiativ trekker seg fra sine verv.

Det holder ikke, slik Giske gjorde i alle medier torsdag kveld, å såkalt legge seg flat og beklage egen oppførsel.

Vi har vanskelig for å begripe at Ap kan holde seg med en nestleder som åpenbart ikke er i stand til å skjønne rekkevidden av egne handlinger før noen varsler om det.

Under møte med pressen i går var han meget klar da han ga beskjed om at Giske «har ikke mye å gå på».

Tydeligere er det ikke mulig for Støre å være uten å si direkte at han ikke har tillit til egen nestleder.

#MeeToo kampanjen treffer nå Arbeiderpartiet med full tyngde. Gahr Støre innrømmer at det har vært en ukultur i deler av partiet der fester med mye alkohol, og det som omtales som sosial omgang mellom godt voksne menn i maktposisjoner og yngre kvinner i partiet, hår fått pågå uten at noen har tatt tak i det.

Det kvinneopprøret vi har sett utspille seg de siste ukene over store deler av verden ser nå ut til å kunne sette en stopper for det som Ap-ledelsen selv ikke har maktet å gjøre noe med.

Informasjonen om Giskes oppførsel har sendt Ap ut i en dyp krise.

Først et elendig valg, så krangel om posisjoner etter valget, svake meningsmålingen og så kommer dette. Det som verre er, er at varslene fra unge jenter av Giskes støttespillere kobles til en pågående maktkamp i partiet. På sosiale medier verserer historier om at varslerne er ute etter å ramme Giske, og at det er en takk for sist fra Oslo-partiet.

Ap må klare å skille varsler om uakseptabel oppførsel, fra politisk maktkamp.

Det er nødvendig for å kunne rydde opp i den ukulturen som åpenbart eksisterer.