Dårlige målinger og spent stemning

Venstre samles i helga til landsmøte på Gardermoen. Oppkjøringen kunne knapt vært verre.

TRØBBEL: Venstre-leder Trine Skei Grande kunne helt sikkert ha tenkt seg en bedre inngang til landsmøtet, uten saker og meningsmålinger som betyr trøbbel.  

Venstre kan neppe forvente enda en gang å bli berget av Høyre-folk som stemmer taktisk

Leder

Partileder Trine Schei Grandes seksuelle samkvem med en ung mann under bryllupet til Sp-topp Ola Borten Moe i 2008, ble enda en gang satt på dagsorden. Denne gangen av Ola Borten Moe selv.

Hvorfor han tar saka opp på sine Facebook-side kun dager før Venstre skal ha landsmøte, kan en bare spekulere i. Men resultatet er gitt.

Fokuset blir på Grandes oppførsel under Borten Moe bryllup, og ikke på at Venstre er et nyslått regjeringsparti.

Når dette så følges opp med nye meningsmålinger som viser at partiet ligger under tre prosent i oppslutning, da skjønner nok også Venstre-folk at dette ikke ligger an til å bli noen jubelhelg.

Saka er at partiet har en leder som er under press både rundt hva som faktisk skjedde på bryllupsfesten og hvordan hun og partiet har håndtert dette i ettertid. På toppen kommer målingene som viser at partiet ikke ser ut til å få noen effekt ut av sine regjeringsdeltakelse og sitter med statsråder som nesten er usynlige i regjeringens arbeid.

Det er grunn til å tro at det er gått mange hus forbi at Klima- og miljøministeren heter Ola Elvestuen og at statsråden for forskning og høgere utdanning heter Iselin Nybø.

Så kan Venstre-folk trøste seg med at de er godt vant med en politisk tilværelse på en knivsegg og at det er lenge til neste stortingsvalg. Men Venstre kan neppe forvente enda en gang å bli berget av Høyre-folk som stemmer taktisk for å sikre en borgerlig regjering, slik det skjedd under sist valg.

Da fordrer at partiet evner å komme opp med en politikk og en ledelse som gjør Venstre til mer enn et miljøparti for borgerlige velgere i de største byene, slik det er i dag.

Vestlands-Venstre, og det som historisk har vært de viktigste sakene for partiet, har kommet fullstendig i skyggen av klima og miljø. Dette er selvfølgelig en viktig sak for Venstre, men kan ikke bli den eneste. At Pål Farstad nå får plass i partiets sentralstyre, er i det minste et signal om at noen ser behov for å bredde partiet ut både politisk og geografisk.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Leder