Derfor er planene om et innovasjonshus i Ålesund en knakende god nyhet.

Her kan personer med gründerdrømmer få muligheten til å møte likesinna, bli en del av et miljø der de både kan hente impulser og bryne seg mot andre.

Initiativtakerne til innovasjonshuset Pir Cowork presenterte sine planer offentlig i går. Idungården i Ålesund med sine 4.000 kvadratmeter skal skapes om til en kreativ, levende hub for gründere, frilansere og bedrifter.

Ideen er ikke unik. Slike rugekasser i ulike varianter har blitt etablert flere steder i Norge de senere årene, og internasjonalt har dette vært en trend lenge. For Ålesund og Sunnmøre er likevel en satsing i et slikt omfang betydelig, og har potensial i seg til å skape ny giv og store ringvirkninger.

Den sunnmørske gründerånda har vært i ferd med å bli bare en myte. Målt i gründerskap og i statistikkene over nyetableringer har regionen blitt mer gjennomsnittlig med åra. Tiden da en helt ny møbelindustri eller verkstedsindustri vokste seg ut fra kjellere og bygdesmier er i ferd med å bli historie.

Satsing på innovasjon og gründerskap er høyst nødvendig.

Visst finnes det tilbud til gründere også i dag, men det gjelder å skape flere, sterke arenaer. Derfor fortjener initiativtakerne til Pir Cowork solid applaus med på vegen.

Om flere enn disse gjorde en innsats for å tilrettelegge for å la nye ideer vokse til nye bedrifter, ser framtida for regionen lys ut.