Førstkommende mandag skal en rekke regjeringstopper inn på teppet hos kontrollkomiteen på Stortinget. Temaet er Riksrevisjonens svært kritiske rapport om regjeringens manglende evne til å sikre kritisk infrastruktur mot terroranslag. Det som kalles objektsikring.

Saka kan ende med at ett eller flere partier uttrykker mistillit til regjeringen. Derfor blir den omtalt som potensiell krisesak for Regjeringen. Det springende punktet er spørsmålet om regjeringens uttalelser i Stortinget, og dokumenter sendt til Stortinget, har vært korrekte i forhold til den faktiske situasjonen. For regjeringen er det å få kritikk for ikke å ha gjort nok en ting, det blir et helt annet alvor over saka dersom det viser seg at regjeringen har holdt tilbake informasjon og enda verre om regjeringen har gitt Stortinget direkte feil opplysninger.

Det sammen med at flere mener at både statsminister Erna Solberg og justisminister Tor Mikkel Wara, som leder departementet som har ansvaret for terrorsikringen, til nå virker å ta lett på denne saka. Det skal de passe seg for.

Solberg og Wara bør mandag ha svært gode forklaringer på hvorfor gjennomføringen av terrorsikringen har tatt så lang tid. Har de ikke det, er regjeringen i alvorlige vanskeligheter.

Synes du flere bør lese denne lederen? Del saken på Facebook!