«Riktig av Stortinget å anmelde Keshvari»

Frps Mazyar Keshvari er anmeldt av Stortinget. Det er en helt riktig beslutning av Stortingets administrasjon. Det på grunn av Stortingets omdømme og ikke minst den tilliten stortingsrepresentantene er helt avhengige av at folk har til dem.

Juks: Frps Mazyar Keshvari har erkjent at han har fått utbetalt reisegodtgjørelse han ikke hadde krav på. 

Keshvaris juks med reiseregninger er svært uheldig for Stortingets omdømme

Leder

Det er Aftenposten som har avslørt Keshvaris juks med reiseregninger. Totalt har han levert regninger for 290.000 kroner der det ikke er lagt ved dokumentasjon på at reisene faktisk har funnet sted. Avisa kan dokumentere at han har fått utbetalt 36.000 kroner i godtgjørelse på tidspunkt da han var i hjembyen Oslo. Hvor omfattende de urettmessige utbetalingen i realiteten er, gjenstår å se. Keshvari selv har erkjent at han har fått utbetalt penger han ikke skulle ha hatt. Han er nå sjukmeldt og har trukket seg som leder av Oslo Frp

Metoden Aftenposten dokumenterer at han har brukt er å sende inn reiseregninger for kilometergodtgjørelse, diett og kostpenger. Han har oppgitt at han har overnattet privat, og ikke levert bilag som viser at han faktisk har vært på de reisene han har levert regninger for. Han er blitt avslørt dels gjennom egne oppdateringer på sosial medier, men også ved at han har vært til stede i Stortinget på tidspunkter han ifølge egne reiseregninger skulle ha vært ute på reise.

Saka er svært uheldig for Stortinget omdømme. Vi har friskt i minne diskusjoner om stortingsrepresentantenes gunstige pensjonsordninger. Før sommeren ble det en debatt rundt at representantene fikk lønnsøkninger utover det andre fikk under vårens lønnsoppgjør. På toppen av dette har vi skandalen rundt byggingen av det nye postmottaket i Stortinget.

Denne saka viser at representantene kan levere reiseregninger uten bilag og få utbetalt store beløp. Stortingets administrasjon forklarer det med at de har et system basert på tillit. I det vanlige arbeidslivet har arbeidsgiver som regel tillit til sine ansatte, men det forhindrer ikke at det er krav om dokumentasjon som grunnlag for å få dekket reiseutgifter, og at nærmeste overordna fører kontroll med at det som blir opplyst er riktig. Tilsvarende ordninger må Stortinget innføre for å hindre at lignende skjer igjen.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Leder