Da er det ikke overraskende at den rungende applausen kom tett under partilederens tale til landsmøtet på Hamar. Uten manus og med oppbretta skjorteermer leverte Vedum en tale som gikk rett hjem hos landsmøteutsendingene.

Det var historien om hun som jobbet på et vaskeri ved Hamar. Vaskeriet ble flytta og privatisert, og hun måtte reise lengre og fikk dårligere pensjon. Ikke bare det. Regjeringen har kuttet i pendlerfradraget.

Slik skal det ikke bli med Sp i regjering ifølge Vedum. Da skal de på Ytre Senja få bedre ambulansetjeneste, og regjeringa skal lytte til folket både om tallet på fylkeskommuner og hvor mange ulv som skal skytes.

Partiets krav om at alt skal være som det er, NSB skal hete NSB, kommuner skal være små, sjukehussektoren skal omorganiseres og sentraliseringen skal stoppes, kan bli krevende å få fullt gjennomslag for i en rødgrønn regjering.

Vedum setter nå som mål at Sp til høsten skal gjøre sitt beste lokalvalg noensinne. Ut fra dagens galluper er ikke det en urealistisk målsetting. Under Slagsvold Vedums ledelse kan Sp ende opp som landets tredje største parti. Det er imponerende.

Det er åpenbart at Senterpartiet treffer en nerve hos folk. Men det venter en tøff jobb for Sp-ledelsen den dagen retorikk skal omsettes til reell politikk.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!